DW-utvecklare till gruppen Dataförädling

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

17 mars 2023

Ansök senast

07 april 2023

Referensnummer

A149.051/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vår grupp Dataförädling söker vi nu en utvecklare inom Data Warehouse som är positiv, initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

På Polismyndigheten arbetar ca 35 500 medarbetare och vår IT-avdelning består av ca 1 000 medarbetare som ansvarar för all IT som används i hela myndigheten. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt! IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan, i samråd med närmaste chef.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Polismyndighetens verksamhet styrs av händelser i samhället, vilket leder till att vi ständigt måste tänka snabbt och agera på plötsliga behov. Som DW-utvecklare arbetar du med att möta verksamhetens behov genom att analysera och modellera stora datamängder, utveckla nya ETL-flöden och förvalta befintliga lösningar, hela tiden med fokus att leverera mesta möjliga värde till verksamheten.

För att kunna omsätta verksamhetens behov till effektiva lösningar kommer ditt arbete att utföras i nära samverkan med både verksamhet och IT-kollegor inom och utanför teamet. Tillsammans kommer ni ta fram lösningar som används av hela Polisen för uppföljning och analys, på både operativ och strategisk/taktisk nivå, med huvudsyftet att ge polisen informationsövertaget. Du är med i hela arbetet från krav till färdig lösning.

I vår grupp har vi en stark gemenskap där vi hjälper, stöttar och utvecklar varandra. Vi ser därför att du är en prestigelös lagspelare som bidrar till teamets framgång oavsett uppdrag.

Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT från universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Tre års erfarenhet av SQL-utveckling
  • Erfarenhet av utveckling av ETL/ELT-flöden
  • Erfarenhet av git
  • Jobbat med analys och modellering av stora datamängder samt med dimensionell modellering

Du behärskar dessutom svenska språket väl, både i tal och skrift.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

  • Data lakes och/eller data pipelines
  • Agila arbetsmetoder
  • Databasnära aktiviteter som t.ex. (query tuning)
  • Att jobba med ETL-verktyg som SSIS eller FME, eller språk som python
  • Att jobba med API:er som datakälla och med geografisk data,

Personliga egenskaper
Du är en kreativ och engagerad person som vill förstå verksamhetens behov. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är flexibel, lösningsorienterad och kvalitetsmedveten Vidare är du en lagspelare, lyhörd och van att arbeta i team. Du tycker om att dela med dig av dina kunskaper och hjälpa andra när det behövs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Ion Florea, tf. gruppchef /produktägare, tfn. 0702415963, ion.florea@polisen.se

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 7 april 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A149.051/2023.  i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post