Gruppchef till It-brottscentrum, kameragruppen vid Polisregion Bergslagen, placeringsort Örebro

Är du redo för en större uppgift?

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

09 mars 2023

Ansök senast

30 mars 2023

Referensnummer

A137.919/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Bergslagen är organiserad i tre polisområden: Dalarna, Värmland och Örebro som tillsammans är indelade i elva lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Vid region Bergslagens utredningsenhet finns sektionen regionalt it-brottscentrum. Sektionen innehåller flera olika kompetensområden, alla med fokus på att komplettera och bidra till regionens utredningsverksamhet. Regionalt it-brottscentrum Bergslagen har som uppgift att utreda och biträda med spetskompetens i utredningar med it-relaterade inslag. Sektionen har även ett uppdrag att bidra till kompetenshöjningen av utredningsverksamheten avse-ende it-relaterad brottslighet över hela regionen.

Kameraverksamheten utvecklar sig snabbt och inom de närmsta åren förväntar Polisregion Bergslagen en stor mängd ökade bildströmmar och ärenden där bild och ljud ingår. Under våren kommer regionen ha två kameragrupper med inriktning på teknik och bild. Vi söker nu en gruppchef till kameragruppen med inriktning mot omhändertagandet av multimedia som innefattar bildströmmar från våra egna kameror samt bild/ljud som ingår i utredningar med mera.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för Kameragruppen

För att lyckas i rollen som gruppchef är du driven och har intresse för samverkan och förändringsarbete. Verksamhetsutveckling både regionalt och nationellt kommer innefatta en stor del av uppdraget, men också utvecklingen av en kommande bevakningscentral. Som gruppchef för kameragruppen ansvarar du för att leda den dagliga verksamheten, genom tydlig dialog och kommunikation med dina medarbetare och i nära samverkan med andra samarbetspartners som utredningsverksamheten och processägaren.  

Som chef för kameragruppen rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området kamerabevakning och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt och arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
erfarenhet och intresse av aktuellt verksamhetsområde inom teknik/it/bild/ljud som arbetsgivaren bedömer relevant
Polisexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i ledningsforum
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
Erfarenhet av utredningsverksamhet
Erfarenhet av it-forensisk verksamhet
 När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivation
Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor kontakta Matilda Bolander, HR-konsult, på telefon 010-56 73067 alternativt rekryterande chef Lottie Hedenborg på tfn 010-567 40 71.

Fackliga företrädare

ST, SACO, Polisförbundet, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning

  • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp (nivå 2)
  • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
  • Placering vid Region Bergslagen, Örebro

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 23/3 2023 via e-post till jobb.bergslagen@polisen.se  Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A137.919/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post