IT-forensiker till regionalt IT-brottscentrum, placering Göteborg, Skövde, Vänersborg, Borås och Falkenberg

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Borås, Falkenberg, Göteborg, Skövde, Vänersborg

Län

Hallands län, Västra Götalands län

Utlyst

16 mars 2023

Ansök senast

30 mars 2023

Referensnummer

A145.047/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till regionalt it-brottscentrum söker vi nu drivna, analytiska och professionella it-forensiker!  Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Vi söker it-forensiker till Göteborg, Skövde, Vänersborg, Borås och Falkenberg!

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands län och Västra Götalands län. Verksamheten i regionen är organiserad i fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg som tillsammans är indelade i 16 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Regionalt It-brottscentrum

Vid region Västs utredningsenhet finns sektionen regionalt it-brottscentrum. Sektionen innehåller flera olika kompetensområden, alla med fokus på att komplettera och bidra till regionens utredningsverksamhet. Regionalt it-brottscentrum Väst har som uppgift att utreda och biträda med spetskompetens i utredningar med it-relaterade inslag. Sektionen har även ett uppdrag att bidra till kompetenshöjningen av utredningsverksamheten avseende it-relaterad brottslighet över hela regionen.

It-forensikerna är placerade i Göteborg, Skövde, Vänersborg, Borås och Halmstad samt på sikt även i Falkenberg. Vi söker nu it-forensiker till samtliga orter förutom till Halmstad.

Arbetsbeskrivning

I takt med den ökade användningen av informationsteknologi i samhället öppnar sig nya arenor för brottsligheten. Brott som per definition är kopplade till it (t.ex. dataintrång) kan förväntas öka, men det innebär också att vissa traditionella brott (som t.ex. olaga hot) har flyttat in i en it-miljö. Den ökade användningen av informationsteknologi i samhället innebär också att människor lämnar allt fler digitala spår efter sig, vilket kan ha betydelse vid brottsutredningar vid all typ av brottslighet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning.

Du arbetar i huvudsak med undersökning av datorer och mobiltelefoner, it-undersökningar i nätverksmiljö samt biträder vid husrannsakningar för att på ett rättssäkert sätt bevissäkra från en it-miljö. I arbetet ingår viss behandling av känsligt bild- och filmmaterial och med anledning av detta kommer kontinuerlig handledning att erbjudas. Som it-forensiker kommer du att ingå i den it-forensiska beredskapen i regionen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • kandidatexamen inom datavetenskap eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • goda IT-kunskaper gällande vanligt förekommande hårdvara och operativsystem
  • svenskt B-körkort (manuell växel)
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 

Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • kunskaper inom it-forensik, informationssäkerhet, programmering, databaser, olika operativsystem, mobiltelefoner och mobiltelefonsystem
  • språkkunskaper utöver svenska och engelska
     

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du är noggrann och har god förmåga att analysera, prioritera och se det väsentliga. Du har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett stort intresse av att följa IT-utvecklingen i samhället. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som en del i urvalsprocessen kommer arbetsprov att användas.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Birgitta Dellenhed, nås via polisens växel 114 14.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Sofia Lööv Widfeldt, sofia.widfeldt@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Nås via Polisens växel 114 14. 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med ev. provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg, Skövde, Vänersborg, Borås eller Falkenberg
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt ö.k.
Funktion: It-forensiker


I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 30 mars 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A145.047/2023 i mailets ärendemening. Specificera/rangordna även vilken/vilka orter du är intresserad av i din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering


Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Varmt välkommen med din ansökan!