Processutvecklare för drivmedelsförsörjning till Malmö, Göteborg eller Stockholm

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Göteborg, Malmö, Stockholm

Län

Skåne län, Stockholms län, Västra Götalands län

Utlyst

06 mars 2023

Ansök senast

31 mars 2023

Referensnummer

A117.542/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en processutvecklare till serviceenheten som är engagerad, analytisk, och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är inne i en expansiv fas, därför behöver vår organisation utvecklas och stärkas med nya kompetenser. 

Polismyndighetens ekonomiavdelning har som uppdrag att utforma och driva myndighetens strategiska styrning och uppföljning som fastställer vad myndigheten ska uppnå för resultat och effekter. Avdelningen fördelar ekonomiska medel för att verksamheten ska kunna nå beslutad riktning och följer upp att medlen används på ett effektivt och hållbart sätt.

Vi säkerställer också en rad andra förutsättningar för att polisen ska kunna nå sina mål, t ex. genom att möta verksamhetens behov av ändamålsenliga lokaler samt material och utrustning. Vi tillhandhåller också en ändamålsenlig service inom områdena lokalvård och fordonsservice och samordnar Polismyndighetens miljö- och hållbarhetsarbete.

Serviceenheten vid ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens fordonsförsörjning, fordonsservice, utbildningsservice bland annat vid landets polisutbildningar och det interna trafiksäkerhetsarbetet. Du kommer ha din placering vid gruppen för nationell fordonsförsörjning men arbeta över enhetens alla verksamhetsområden.

Arbetsbeskrivning

I rollen som processutvecklare för drivmedelsförsörjning ingår det att vara en del i att utveckla förmågor och förvalta hantering av drivmedelsförsörjning på ett effektivt sätt. Du jobbar i ett team kring att stärka myndighetens utveckling och kommer jobba med att etablera nya arbetssätt och införande av nya arbetssätt i landet. Som processutvecklare är det viktigt att bevaka utvecklingen och förändringar inom lagar och regler inom ditt sakområde.

Arbete på annan ort än ditt ordinarie tjänsteställe inklusive hotellövernattning kan förekomma.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Efter gymnasial utbildning och minst 3 års arbetslivserfarenhet inom ett arbetsområde som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av tillståndsfrågor kopplat till brandfarliga varor
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
 • Har mycket god datavana och förmåga att sätta dig in i nya system
 • B-körkort (manuellt)

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av processutveckling
 • Drivmedelsutbildning/erfarenhet från drivmedelsförsörjning
 • ADR-utbildning
 • Erfarenhet av arbete i rollen som föreståndare Brandfarlig vara
 • Erfarenhet av intern styrning och kontroll samt riskhantering
 • Intresse av fordon och fordonservice

Personliga egenskaper
En förutsättning för att leverera i rollen som processutvecklare vis serviceenheten är att du har en utvecklad förmåga till kommunikation och samarbete, likväl som förmåga att arbeta noggrant och självständigt samt ha en god analytisk förmåga och kunna se din del i helheten. Du bör även kunna vara flexibel, med en god servicekänsla samt vara engagerad för att göra skillnad för verksamheten i ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta processledare:
Christina Danielsson, Processledare Drivmedel, 010-56 154 31 eller christina-a.danielsson@polisen.se  

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Ylva Gamrell, ylva.gamrell@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, Saco-S, tfn 010-563 85 79. Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10. Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92. Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö, Göteborg eller Stockholm. Vi söker rätt person därför kan annan placering än dessa orter vara möjlig.
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Processutvecklare

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I detta fall krävs svenskt medborgarskap, men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 31/3 2023. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med ref.nr A117.542/2023 i mailets ärendemening.  

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A117.542/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se samt om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post