Samordnare till Regionalt underrättelsecenter (RUC) i Örebro

Är du redo för en större uppgift?

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

17 mars 2023

Ansök senast

30 mars 2023

Referensnummer

A154.350/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen sträcker sig över stora geografiska avstånd med fantastisk natur i form av fjäll, skogar och vidsträckta landskap. Verksamheten i regionen är organiserad i tre polisområden: Dalarna, Värmland och Örebro som tillsammans är indelade i elva lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. 

Underrättelsetjänst syftar till att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. För det ändamålet inhämtas, bearbetas och analyseras information av olika slag. Den analyserade informationen delges till beslutsfattare i organisationen, används för att bekämpa brottsligheten och läggs till den samlade kunskapen om kriminella fenomen, nätverk och brottsaktiva individer. På Underrättelsesektionen finns Regionalt underrättelsecenter (RUC) som är en del av den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet.

Nu söker vi en samordnare till RUC Bergslagen med placering i Örebro.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare för Regionalt underrättelsecenter (RUC) i Bergslagen har du en samordnande funktion. Din främsta arbetsuppgift är att coacha och samordna en grupp drivna och engagerade analytiker och handläggare i sina uppdrag inom myndighetssamverkan. Du är också en del av Polismyndighetens samordningsfunktion i Bergslagens myndighetsgemensamma satsning mot den organiserade brottsligheten. Genom samverkan tar du fram rapporter och andra beslutsunderlag och föredrar för beslutsfattande chefer. I rollen arbetar du med att visualisera och begripliggöra mångfacetterade och komplicerade problem. Du är också en regional länk internt och utvecklar verksamheten tillsammans med andra regionala samordnare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• polisexamen eller akademisk examen på lägst kandidatnivå
• goda datakunskaper
• god skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet från en samordnande funktion
  • erfarenhet av brottsbekämpning
  • minst två års erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
  • vana att muntligt och skriftligt presentera material inför större grupper
  • erfarenhet av intern och extern samverkan
  • vana att hantera sekretessbelagd information


Personliga egenskaper

Du som söker den här anställningen trivs i en roll där mycket samverkan ingår. Som person är du inlyssnande och prestigelös. Du har förmågan att se andra människors personliga styrkor och potential. Du trivs i en roll där du får entusiasmera, coacha och leda. De personer du kommer att samordna, både internt och externt, har olika specialistområden. Du bidrar genom ditt tillitsbaserade ledarskap, förmågan att skapa struktur och ett helhetsperspektiv. I rollen kommer du regelbundet att hålla presentationer inför större grupper. Det är därför av vikt att du är bekväm med det och har en god kommunikativ förmåga i både i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Richard Ahlgren, richard.ahlgren@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Maria Frisk, maria.frisk@polisen.se, 010-56 75217

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Vi uppmanar till sanningsenliga svar. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev (.pdf- / .Word-format) samt svar på enkätfrågorna nedan i meddelandefältet via e-post till jobb.bergslagen@polisen.se senast den 30 mars 2023. Märk din ansökan med referensnummer A154.350/2023 i mailets ärendemening.

I meddelandefältet kopierar du över följande frågor och svarar kort på dem: 

Har du polisexamen eller akademisk examen på lägst kandidatnivå?
Har du goda datakunskaper?
Har du god skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska?

Har du erfarenhet från en samordnande funktion? Om ja, utveckla när/hur/på vilket sätt.
Har du erfarenhet av brottsbekämpning?
Har du minst två års erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet?
Har du vana att muntligt och skriftligt presentera material inför större grupper?
Har du erfarenhet av intern och extern samverkan?

Har du vana att hantera sekretessbelagd information?

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Sök jobbet

Ansök via e-post