Sök
Stäng Meny

Polis ingripande till roll som taktisk flygoperatör/TFO, vid Polisflyget i Göteborg, Stockholm och Östersund

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Göteborg, Östersund, Stockholm

Län

Jämtlands län, Stockholms län, Västra Götalands län

Utlyst

15 november 2023

Ansök senast

15 december 2023

Referensnummer

A662.731/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polisflyget är en del av Operativa enhetenNationella operativa avdelningen (Noa). I dagsläget har Polisflyget cirka 95 medarbetare. Polisflyget har fem baseringar: i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund och Boden. Ledningen för Polisflyget finns i Stockholm.  

Nationella operativa avdelningen ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.

Vi är cirka 2 000 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

Operativa enheten där Polisflyget är en del har i uppdrag att dygnet runt, i samverkan med Internationella enheten, ansvara för nationell och internationell operativ kommunikation och samordning, så att Polismyndighetens resurser används effektivt. Enheten biträder polisregionerna vid internationell rättslig hjälp och upprätthåller nationell krisberedskap.

Arbetsbeskrivning

Operatören ska fungera som en aktiv och säkerhetsmedveten del i en flygande besättning som tillsammans planerar och genomför polisoperativa uppdrag. Under uppdragen ska operatören bl. a. hantera den polisiära utrustningen i helikoptern och med beaktande av pilotens säkerhetsbedömningar, välja metod och utrustning för uppdragets genomförande. Operatören ska kunna fullgöra arbetsuppgifter som ankommer på polisen vid t.ex. en brottsplats eller skadeplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Brottsbekämpning
 • Räddningsuppdrag

Huvudsakliga arbetsuppgifter i helikopter: 

 • Polisiär radiokommunikation
 • Dokumentation med kamera
 • Filma, spela in och länka videobilder i realtid
 • Värmekameraspaning
 • I övrigt förekommande arbetsuppgifter inom Polisflyget
 • Vinschoperatör i Östersund

Kvalifikationer

Vi söker sig som är/har:

 • Polis enligt Polisförordningen med minst 5 års anställning
 • Flerårig erfarenhet som polis i yttre tjänst i närtid
 • Kroppskonstitution för ergonomiskt lämplig arbetsställning i lätt helikopter

Tester och läkarundersökning genomförs i samband med uttagning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett driv och intresse för att arbeta i yttre tjänst. Arbetsuppgifterna ställer krav på du är tekniskt intresserad, är stresstålig, har god rumsuppfattning, viss vattenvana och för arbetet som vinschoperatör i Östersund inte är höjdrädd. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på eget ansvar och att kunna arbeta både enskilt och i grupp. Du bör vara ärlig och öppen, med mycket god samarbetsförmåga. Dessutom krävs förmåga att vara noggrann och även flexibel både vad det gäller arbetsuppgifter och arbetstider.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta flygchef Thomas Lindell, tfn 010-564 16 01.

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, Saco-S, tfn 010-563 85 79

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Tom Johnsson, Fackförbundet ST, tfn 076-947 00 30

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Göteborg (Säve), Stockholm (Arlanda) eller Östersund (Frösön). Polisflyget bedriver verksamhet i hela Sverige, varför oplanerade resor förekommer. Kortare tjänstgöring kan även komma att ske på annan basering.

Arbetstid: I dagsläget periodplanerad arbetstid, två- eller treskift (Stockholm)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Polis ingripande

Uttagning, test, läkarundersökning m.m. sker hos Försvarsmaktens HR Centrum i Stockholm under januari 2024.

Utbildningen genomförs under 14 veckor i Polisflygets regi med start tidigast under våren 2024. De sökande som bedöms lämpligast efter genomförd urvalsprocess kommer att antas till utbildningen. Först efter avslutad och godkänd utbildning kan tillsvidareanställning som inspektör erbjudas vid Noa i funktion som polis ingripande för att verka som TFO.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2023 som ska bestå av:

Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Ange i ansökan vilken eller vilka baseringar du söker till.

 

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se. Märk din ansökan med ref.nr. A662.731/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult Dana Däversjö på dana.daversjo@polisen.se. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se