Sök
Stäng Meny

Gruppchef till Resehandlingar vid IT-avdelningen

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

19 september 2023

Ansök senast

09 oktober 2023

Referensnummer

A536.659/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 36 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Gruppen Resehandlingar (RES) arbetar med utveckling, underhåll och vidmakthållande av system kopplade till resehandlingar utfärdade av Polismyndigheten och i sin tilldelade roll, vara den svenska Passmyndigheten. En av produkterna denna grupp ansvarar för är ett ärendehanteringssystem som används för handläggning och utfärdande av pass och nationella ID-kort där höga krav ställs på systemets tillgänglighet. Guppen ansvarar även för de biometristationer (inkl. mobila) och E-passläsare som är utplacerade på passexpeditionerna. Andra produkter har med personaliserings-utrustning att göra för framtagandet av provisoriska pass.

Din roll innebär både att vara formell gruppchef med personal- och budgetansvar, men även att vara produktägare och säkerställa att de produkter som du ansvar för utvecklas och förvaltas enligt strategier och mål överenskomna med verksamheten.

Gruppen består av 12 personer som sitter i kontorsmiljöer centralt på Kungsholmen. Dina medarbetare kommer att bestå av uppdragsledare, kravanalytiker, systemutvecklare, testledare och teknikspecialister.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för RES

Som chef för gruppen RES rapporterar du till sektionschefen för Persondokument samt ingår i sektionens ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt operativt ansvar för gruppens leveranser inom området och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT
 • Minst 3 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare eller haft liknande personalansvar (den senaste femårsperioden)
 • Erfarenhet av att leda i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Erfarenhet av att arbeta med IT-utveckling i en produktägarroll eller motsvarande erfarenhet

Rollen kräver svenskt medborgarskap samt mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • Ingått i ledningsforum
 • Erfarenhet av statliga verk el myndighet verksamhet
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • Erfarenhet och kunskap av agila arbetsmetoder och agilt förbättringsarbete
 • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/. Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. 

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor om ansökan eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult Alfredh Öhrnberg, alfredh.ohrnberg@polisen.se

Vid frågor om uppdraget som gruppchef kontakta rekryterande chef Linda Wikholm, telefon 076-119 60 80

Fackliga företrädare

OFR/P: Sofia Ask, tfn 010-563 87 10 sofia.ask@polisen.se

Saco-S Avdelningarna: Lawen Dehghani, tfn: 010-563 85 79
saco-s.avdelningarna@polisen.se

Seko Polisen: Karna Tillheden , tfn 010-561 66 27 sekopolisen@polisen.se

ST vid Nationella avdelningarna: Tom Johnson st.region-stockholm@polisen.se

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid Stockholm
 • Tillträde enligt överenskommelse

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 9 oktober 2023 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A536.659/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post