Sök
Stäng Meny

Gruppchef till sektionen Underrättelsesystem

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

19 september 2023

Ansök senast

03 oktober 2023

Referensnummer

A526.969/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Inom sektionen Underrättelsesystem har vi ett helhetsansvar för utveckling och underhåll av systemstöd till polisens underrättelsetjänst och gränspolisens funktion för passageraranalys. Vårt uppdrag kräver samverkan med många andra grupperingar inom Polisens, både inom It-avdelningen och den polisiära verksamheten. Vår målsättning är att tillhandahålla bästa möjliga system som effektiviserar och underlättar våra slutanvändares vardag. Systemen vi bygger ska vara moderna, användarvänliga och stabila. Utvecklingen sker med agila metoder, nya tekniker och verktyg, där lagar och säkerhetskrav ställer höga krav på våra produkter. Det komplexa behöver göras enkelt.

Hos oss erbjuds du en spännande verksamhet, nära samarbete med hängivna användare och engagerade medarbetare.

Vi söker nu gruppchefer till sektionen Underrättelsesystem. Grupperna i sektionen arbetar i nära samverkan för att utbyta kunskap och erfarenheter och vi ska alltid finnas där för varandra.

Vi sitter centralt i moderna lokaler på Kungsholmen på promenadavstånd från Centralen. Vi har även möjligheten att i viss utsträckning arbeta på distans.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef ansvarar du för 8-15 medarbetare. Gruppen består av de kompetenser som krävs för att utveckla och underhålla de produkter vi ansvarar för. Som gruppchef är du även produktägare för flera system där du ansvarar för att förstå behoven, skapar förutsättningar för utvecklingen av systemen och få verktyg och tekniska lösningar på plats. Området har fokus på analys av information som rör brottslig verksamhet där användare finns inom både polisens underrättelsetjänst och polisens utredningsverksamhet. System och verktyg är både egenutvecklade och inköpta.

Som gruppchef rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens och enhetens ledningsgrupper, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 12 månader är sammanhängande erfarenhet i chefsposition med personalansvar i närtid
 • erfarenhet av systemutveckling, inköp eller produktägarskap inom IT i närtid   
 • för funktionen relevant högskoleexamen/utbildning eller motsvarande
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om funktionen kontakta rekryterande chef, Margona Åhman
tfn 070-619 5250, margona.ahman@polisen.se

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta gärna HR-konsult, Hanna Ågren   hanna.agren@polisen.se

Fackliga företrädare

OFR/P: Sofia Ask, tfn 010-563 87 10 sofia.ask@polisen.se

Saco-S Avdelningarna: Lawen Dehghani, tfn: 010-563 85 79
saco-s.avdelningarna@polisen.se

Seko Polisen: Karna Tillheden , tfn 010-561 66 27 sekopolisen@polisen.se

ST vid Nationella avdelningarna: Tom Johnson st.region-stockholm@polisen.se

Övrig information

Anställning
Tillsvidareanställning med funktion som gruppchef.
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning.
Placering i Stockholm.
Arbetstidsförläggning är förtroendearbetstid.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 3 oktober 2023 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A526.969/2023, i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post