Sök
Stäng Meny

Handläggare till Desksektionen, Underrättelseenheten

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 september 2023

Ansök senast

26 september 2023

Referensnummer

A508.823/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Underrättelseenheten i region Stockholm ansvarar för regionens underrättelseverksamhet. Vid enheten bedrivs underrättelseverksamhet med strategiskt, operativt och taktiskt fokus för att upptäcka, förebygga och förhindra brottslighet och ordningsstörningar. Enheten ansvarar bland annat för att samordna och stödja underrättelseledda åtgärder och insatser rörande allvarlig och organiserad brottslighet. En viktig del av underrättelseverksamheten är att vara ett stöd för de operativa och utredande verksamheterna i regionen. Underrättelseverksamheten ska vara en del av den brottsbekämpande verksamheten genom att utgöra ett stöd för beslutsfattare på samtliga nivåer samt ha förståelse och kompetens att producera beslutsunderlag riktade till beslutsform på olika nivåer inom regionen.

Vi söker nu handläggare till Desksektionen med placering i Solna, Västberga och Kungsholmen. På Desksektionen arbetar vi med den initiala bearbetningen av den information som inkommer till underrättelseenheten enligt ledorden ”ingång till framgång”. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsbeskrivning

En viktig uppgift för underrättelseverksamheten är att tillgängliggöra (lagra) information för vidare behandling. Grunduppdraget på Desksektionen är att systematiskt hantera det dagliga informationsflödet till underrättelseenheten. Det innebär att ta emot, bedöma, bearbeta och registrera informationen i olika databaser samt delge informationen vidare till rätt mottagare i rätt tid. Detta arbete ligger sedan till grund för den fördjupade bearbetnings- och analysprocessen.

I uppdraget ingår även handläggning i Allmänna spaningsregistret (ASP) samt publicering av artiklar på OBS-portalen. Funktionen är även en kontaktyta gentemot andra samarbetspartners, internt inom myndigheten och externt.

För det här arbetet krävs intresse för underrättelsearbete. Tjänsten kräver även att du har lätt för att skapa kontakter. Du bör föredra att arbeta i en flexibel miljö där du får hantera uppdrag med kort framförhållning under tidspress parallellt med mer långsiktiga uppdrag. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och kan hantera skyddsvärd information.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Godkänd gymnasieexamen
 • Relevant arbetslivserfarenhet inom myndighet eller annan organisation inom området brottsbekämpning och/eller underrättelseverksamhet eller liknande verksamhet som arbetsgivaren finner relevant
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

 • Godkänd polisexamen alternativt annan akademisk examen med inriktning mot samhällsvetenskapliga och/eller beteendevetenskapliga ämnen eller motsvarande akademisk utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten
 • Erfarenhet av att ha dator som dagligt arbetsredskap
 • Goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta i polisiära system
 • Erfarenhet och god kännedom om polisens organisation
 • Erfarenhet av att arbeta med stora informationsflöden

Personliga egenskaper

 • God förmåga att bygga tillit och förtroendefulla relationer såväl internt som externt
 • God förmåga att lyssna, ge konstruktiv feedback och samverka med andra människor
 • God förmåga att prioritera rätt och att kunna strukturera och organisera mycket information
 • God förmåga att vara flexibel och kunna tempoväxla med fortsatt noggrannhet när situationen kräver det

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande gruppchef, Daniel Lejfalk, mail: daniel.lejfalk@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult, Andreas Jönsson, mail: andreas-l.jonsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, SACO och ST nås via Polisens växel 114 14. Polisförbundet: Björn Wiberg, nås på 073-331 51 53 eller bjorn.wiberg@polisen.se.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Solna, Västberga och Kungsholmen

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2 där viss helgtjänstgöring förekommer

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare / Polis

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar. Det kan förekomma arbetsprov vid intervjutillfället.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via mail till jobb.stockholm@polisen.se senast den 26/9 2023. Rangordna placeringarna du söker (Västberga, Solna eller Kungsholmen) i din ansökan. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med A508.823/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!