Sök
Stäng Meny

IT-tekniker, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

11 september 2023

Ansök senast

25 september 2023

Referensnummer

A508.868/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Stockholm söker Polismyndigheten nu en engagerad, strukturerad och ansvarstagande IT-tekniker. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1000 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 35 500 anställda.

Arbetsbeskrivning

Som IT-tekniker inom Leverans och Support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, telefoni, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet.  Du kommer att ha din placering i Stockholm (Nuvarande kontor är Kungsholmen, Södermalm eller Sörentorp) men resor kommer att förekomma inom det närliggande arbetsområdet, samt även i landet.

Beredskap, dispatcherfunktion och bemanning av IT-kunddesk kommer även att ingå i tjänsten. Det förekommer även tyngre lyft och obekväma arbetsställningar.

Du kommer som It-tekniker inom Leverans och Support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av Agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar och inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Minst 1 års aktuell arbetslivserfarenhet (inhämtad de senaste 3 åren) av arbete som It-tekniker/on-site
  • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
  • B-körkort och vana att köra bil
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

 Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Meriterande

  • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
  • Vana vid att hantera ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
  • Kunskap om telefoni/mobiltelefoni, MxOne samt audio/videoutrustning
  • Kunskap om Active Directory (AD)

 

Personliga egenskaper:

Som IT-tekniker ska du ha en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad, effektiv, tillgänglig och pålitlig. I arbetet är det av stor vikt att du ser god service som en självklarhet samt har ordningssinne och arbetar på ett strukturerat och effektivt sätt. Du ska tycka om att lära dig nya saker och en vilja att gärna dela med dig av vad du kan till andra. Det är viktigt att du tycker om att lösa problem då det är en del av det dagliga arbetet, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter.

Då samarbete är viktigt så ska du ha en god samarbetsförmåga samt vara ansvarstagande, noggrann och se till helheten. Du ska även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Per-Martin Rindhagen (Gruppchef) tel. 010-567 68 58
Sanna Wahlberg (Gruppchef) tel. 010-56 28 522

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Tom Johnsson, st.region-stockholm@polisen.se

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 25 september 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A508.868/2023 i mailets ärendemening.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post