Sök
Stäng Meny

Nationell processledare till Nationella kontaktenheten (NKE) vid Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

18 september 2023

Ansök senast

25 september 2023

Referensnummer

A523.776/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.

Nationella kontaktenheten (NKE) vid Noa har det samlade nationella processansvaret för polisens kontaktcenter (PKC), nationella viltolycksrådet (NVR), regionledningscentralerna (RLC/NLC), processen för resehandlingar, polisens tjänstekort samt nationella telefonväxeln (NTV) som finns på tre sektioner i Stockholm, Göteborg, Malmö.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Följa upp och utvärdera metoder kopplade bland annat till tekniska lösningar
 • Självständigt leda utvecklingsuppdrag från planering till införande
 • Du skall tillsammans med andra säkerställa att de metoder och arbetssätt som tillämpas inom processansvarsomårdet NTV bedrivs enhetligt och på ett effektivt sätt.
 • Genomföra och leda workshops
 • Omvärldsbevaka inom aktuellt verksamhetsområde
 • Samarbeta med polisregionerna och andra nationella avdelningar kring att säkerställa enhetlig utveckling mot de mest angelägna behoven.
 • Bidra till att processen säkerställs, styrande dokument och dokumentationen regelbundet granskas och revideras
 • Säkerställa att förändringar i processen hanteras och införs
 • Säkerställa att den egna processen integreras med andra processer och funktioner
 • Leda och delta i interna och externa samarbets- och samverkansforum
 • Kunna använda, förstå och tolka bästa praxis, riktlinjer och rutiner för att säkerställa enhetlighet, t.ex. ha en förståelse för dataskyddslagstiftning

 I arbetet ingår resor inrikes såväl som utrikes.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Goda kunskaper om arbete och uppdrag vid NTV
 • Goda kunskaper om polisens e-tjänster och utveckling av dessa
 • Goda kunskaper om polisens brottsbekämpande uppdrag
 • Erfarenhet av att leda tillsammans med andra chefer/ ledare
 • Erfarenhet av processarbete/styrning och förändringsledning

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att samverka i olika forum både extern och internt

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är:

 • Analytisk
 • Serviceinriktad
 • Flexibel
 • Kommunikativ och har god samarbetsförmåga

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av rekryterande chef:  Frida Nordlöf, Chef processledning NKE, Nationella operativa avdelningen, tel: 0739-101255.

Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Lena Wassén via e-post, lena.wassen@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask tfn 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani tfn 010-563 85 79
SEKO, Karna Tillheden tfn 073-249 04 22
ST, Tom Johnson tfn 076-9470030

Övrig information

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

 Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 25 september. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

 Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref.nr A523.776/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta HR-konsult Lena Wassén via e-post, lena.wassen@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!