Sök
Stäng Meny

Gruppchef till Komplexa cyberbrott på Regionalt IT-brottscentrum i Malmö

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

04 april 2024

Ansök senast

22 april 2024

Referensnummer

A166.624/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Vid region Syds utredningsenhet finns sektionen regionalt it-brottscentrum, RC3. Sektionen innehåller flera olika kompetensområden, alla med fokus på att komplettera och bidra till regionens utredningsverksamhet. Regionalt it-brottscentrum syd har som uppgift att utreda och biträda med spetskompetens i utredningar med IT-relaterade inslag.

Vi söker nu dig som vill vara chef för en grupp utredare av komplexa cyberbrott, KCB, på Regionalt it-brottscentrum, RC3, med placering i Malmö. Arbetet innebär att leda en grupp specialister med olika kompetenser på cyberområdet så som fu-ledare, utredare, kryptospårare och analytiker. Vi samverkar med övriga Regionala it-brottscentrum i landet och även Nationellt it-brottscenter, SC3, i ärenden kopplade till komplexa cyberbrott.

Som gruppchef ingår du i ledningsgruppen på RC3 och deltar i utvecklingen av verksamheten. Utöver det ingår vanliga arbetsuppgifter för chefer på direkt nivå.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef till komplexa cyberbrott, utredningsgrupp 12

Som chef för utredningsgrupp 12 rapporterar du till sektionschefen samt ingår i RC3s ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området internetinhämtning och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104), eller för funktionen annan relevant akademisk utbildning
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.
 • erfarenhet av utredningsverksamhet

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har: 

 • erfarenhet av att delta i samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen och den egna organisationen
 • vana av att arbeta med utveckling och uppföljning
 • leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • ingått i ledningsforum
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av sektionschef Åsa Berggren, telefon 0709-649751.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Patricia Plajer, HR-konsult, på telefon 0722-319283

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd: Johan Sjögren 0730 792 793

ST region Syd: Lena Törngren 0732004637

Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35

SACO-S region Syd; saco-s.regionsyd@polisen.se

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning som Inspektör/handläggare med funktion chef grupp
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i Malmö

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 22 april via e-post till jobb.syd@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A166.624/2024, i mailets ärendemening. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult .

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!