Sök
Stäng Meny

Befäl (polis) till nationella ledningscentralen, Noa, Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 februari 2024

Ansök senast

12 mars 2024

Referensnummer

A090.602/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till Nationella ledningscentralen (NLC) söker vi nu befäl. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få bred erfarenhet samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser. Noa har cirka 2000 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

Operativa enheten har i uppdrag att dygnet runt, i samverkan med Internationella enheten, ansvara för nationell och internationell operativ kommunikation och samordning, så att Polismyndighetens resurser används effektivt. Enheten biträder polisregionerna vid internationell rättslig hjälp och upprätthåller nationell krisberedskap.

Arbetsbeskrivning

Som befäl vid nationella ledningscentralen (NLC) kommer dina arbetsuppgifter främst innebära att du:

 • leder, fördelar och kvalitetssäkrar det operativa arbetet
 • stödjer och vägleder operatörernas arbete
 • bevakar och övervakar det pågående ärendeinflödet
 • prioriterar i komplexa och komplicerade ärenden samt fattar beslut om omprioriteringar
 • håller vakthavande befäl (VB) uppdaterad om den löpande verksamheten
 • fattar myndighetsbeslut enligt delegationsordningen

Andra arbetsuppgifter kan förekomma, som att till exempel ingå i Noa stab vid särskild händelse. I förlängningen kan möjlighet att svara som VB NOA vara aktuellt.

I det pågående arbetet med att skapa ett nationellt driftcenter finns planer på att befälsrollen kan gå in som operationsledare i pågående operationer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen
 • Mycket god kunskap om MS Office-paketet
 • God kunskap i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Svenskt medborgarskap

 Det är meriterande om du även har:

 • Haft svaromål i en befälsroll
 • Erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet, gärna av internationellt eller operativt arbete
 • Erfarenhet från stabsarbete
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter

Personliga egenskaper

Du har en god samarbetsförmåga samt en coachande och stödjande inställning, eftersom du kommer att arbetsleda operatörerna vid NLC. Du behöver också vara ansvarstagande och ha ett gott omdöme. Då förutsättningarna i arbetet kan förändras med kort varsel är det viktigt att du är flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan omprioritera när så krävs. Då du kommer få stor inblick i polisens nationella och internationella verksamhet ser vi att du har en hög säkerhetsmedvetenhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Jerker Mohlund, tfn: 070-938 08 38, e-post: jerker.mohlund@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S, nås via Polisens växel, tfn 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Fackförbundet ST, nås via Polisens växel, tfn 114 14

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: periodplanering, treskift (dygnet runt alla dagar om året)  

Tillträde: enligt överenskommelse

Funktion: NLC-befäl, nationella operativa avdelningen, nationella ledningscentralen med inspektörs grad

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 12 mars 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A090.602/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!