Sök
Stäng Meny

Junior Javautvecklare till samhällsviktigt system i Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 februari 2024

Ansök senast

28 februari 2024

Referensnummer

A078.310/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Resursplaneringssystem söker Polismyndigheten nu en analytisk och nyfiken javautvecklare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.

Vi är 15 personer i gruppen som arbetar med vårt egenutvecklade COPS (Centralt Operativt Planeringssystem) där merparten är utvecklare. Vi arbetar agilt och hanterar såväl livscykelhantering som vidareutveckling inom gruppen. För oss är det viktigt med en bra balans mellan arbete och fritid så att livspusslet går ihop på ett bra sätt.

Arbetsbeskrivning

COPS är polisens system för operativ insats- och personalplanering. Applikationen ger stöd för resursplaneringsprocessen vad gäller personaloperativ planering (arbetstid, insatser m.m.). För den här tjänsten söker vi en junior utvecklare som kommer att jobba tillsammans i ett team av javautvecklare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom IT eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
  • Minst 1 års dokumenterad arbetserfarenhet av Java
  • Minst 1 års dokumenterad arbetserfarenhet av Git
  • Behärskar svenska väl i både tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande

Det är meriterande om du även har:

  • 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med Webservices och XML
  • 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med Kubernetes, Docker eller annan containerteknik
  • 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med Jenkins
  • 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med Linux
  • 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med SQL-databaser

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk och driven samtidigt som du är en kommunikativ lagspelare, eftersom vi tillsammans arbetar med utvecklingen. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt personligt driv. Du lär dig snabbt och tycker det är kul med nya uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 070-2361009

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28/2 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A078.310/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post