Sök
Stäng Meny

Regionalt it-brottscentrum söker operatörer till särskild internetinhämtning som arbetar undercover online och med provokativa åtgärder på internet.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

13 februari 2024

Ansök senast

05 mars 2024

Referensnummer

A083.743/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt regionala it-brottscentrum söker vi nu operatörer till särskild internetinhämtning som är engagerade, initiativtagande och med en god förmåga att uttrycka i sig verbalt och i skrift.

 

Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort, i regionen arbetar cirka 2 200 medarbetare.

 

Vid Region Bergslagens utredningsenhet finns sektionen regionalt it-brottscentrum. Sektionen innehåller flera olika kompetensområden, alla med fokus på att komplettera och bidra till regionens utredningsverksamhet. Regionalt it-brottscentrum syd har som uppgift att utreda och biträda med spetskompetens i utredningar med it-relaterade inslag. Sektionen har även ett uppdrag att bidra till kompetenshöjningen av utredningsverksamheten avseende it-relaterad brottslighet över hela regionen.

 

Vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp en ny verksamhet inom regionalt it-brottscentrum och som vill vara med och utveckla Polismyndighetens förmåga inom detta område.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som handläggare/operatör innebär att du verkar på internet och att du inhämtar information om brottslig verksamhet genom att interagera med personer online.

Verksamheten präglas av högt säkerhetsmedvetande och bedrivs med hög rättssäkerhet. Arbetet är händelsestyrt och kräver stor flexibilitet och kreativitet.

 

En stor del av arbetet som handläggare/operatör planeras och utförs tillsammans med andra. Arbetsuppgifterna innebär att du behöver vara bra på att bygga och vidmakthålla relationer till andra personer.

Du bör vara bra på att analysera och plocka ut det viktigaste i ett sammanhang. Innehållet i verksamheten omgärdas av mycket hög sekretess.

 

Tjänsten kommer innebära att du kommer i kontakt med stötande eller obehagligt material.

 

I tjänsten förekommer planerade insatser samt hastigt uppkomna insatser som ställer stora krav på flexibilitet. För tjänsten krävs att du arbetar när brottsligheten sker, dvs att arbetet inte är måndag till fredag 08:00-17:00.

 

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper samt din personliga mognad och integritet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 

 •  Akademisk examen alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner relevant, eller polis enligt förordning 2014:1105
 • Van användare av internet och sociala medier
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Svenskt medborgarskap
 • Svenskt körkort (behörighet B)

 

Det är meriterande om du även har:

 

 • Dokumenterad erfarenhet av relevant polisiär verksamhet exempelvis personspaning, hanterarverksamhet eller motsvarande
 • Erfarenhet av att inhämta, registrera, bearbeta stora mängder information
 • Erfarenhet av internetinhämtning
 • Intresse för användandet av IT

 

Personliga egenskaper

 

 • Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Det krävs god förmåga att arbeta i grupp med eget ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt med god förmåga till att ta initiativ.
 • Vi söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vidare ser vi att du är lyhörd, flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne. Du har förmåga att hantera flera parallella uppdrag samt prioritera mellan dessa. Du har en personlig mognad som hjälper dig att hantera arbetsuppgifter där du kommer i kontakt med stötande eller obehagligt material. Du har omdöme och integritet och kan hantera känslig samt skyddsvärd information.
 • Arbetet som operatör kräver ett intresse för internetteknik och områden som har beröring med detta. Eftersom området kännetecknas av en snabb utveckling, både tekniskt och tjänstemässigt, krävs ett stort eget intresse för kunskaps- och kompetensutveckling.
 • Att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass är viktigt för oss. Hos oss kommer du att ställas inför utmanande situationer, din grundtrygghet är därför avgörande för att du ska trivas och må bra i rollen som polisanställd.
 • Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Sandra Gorard, Gruppchef

sandra.gorard@polisen.se

Emma Åsander, HR-konsult

emma.asander@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet, SEKO polisen, SACO-S och ST nås via Polisens växel 114 114.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning kan inledas med provanställning

Arbetsort: Örebro

Arbetstid: Förtroendearbetstid (med tillgänglighetstillägg).
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Operatör särskild internetinhämtning

Tjänstebenämning: Handläggare/Polisassistent

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

 

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Lämplighetsprövning med urvalstester, intervju och praktiska övningar ingår som en del i ansökningsprocessen.

 

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät (Här kommer du till enkäten (pdf, 82 kB)) via e-post till jobb.bergslagen@polisen.se senast den 5/3-2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A083.743/2024 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post