Sök
Stäng Meny

Teknisk testare IT-avdelningen, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 februari 2024

Ansök senast

08 mars 2024

Referensnummer

A078.397/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen resursplaneringsystem söker Polismyndigheten nu en teknisk testare som är driven och van vid komplexa IT-stöd. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelningen består för närvarande av 1100 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. Vi värdesätter en balans mellan privatliv och arbetsliv, så för närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån upp till 2 dagar i veckan.

IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur. Avdelningen ansvarar även för att införskaffa IT-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Resursplaneringsgruppen ansvarar för ett egenutvecklat system, COPS (Centralt operativt planeringsstöd), polisens systemstöd för operativ insats- och personalplanering. För närvarande består arbetsgruppen av 15 personer men kommer att utökas då vi rekryterar fler till teamet.

Arbetsbeskrivning

Som teknisk testare, med fokus på testautomatisering, programmerar du automatiserade funktionella tester. En testares uppgift är även att planera testarbetet tillsammans med testledaren, delta i manuella testarbetet, skapa och hantera testdata, skriva testfall samt administrera systemets testmiljöer tillsammans med teamet.

Vi jobbar agilt och hanterar såväl livscykelhantering som vidareutveckling och test inom gruppen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete med testverktyg
  • 5 års dokumenterad erfarenhet arbete med automatiska tester
  • 5 års dokumenterad erfarenhet av att arbeta med systemutveckling med Java eller C++
  • Goda kunskaper av svenska språket i tal och skrift
  • Högskole- eller yrkesutbildning inom IT eller kunskap förvärvad på annat sätt, som av polisen bedöms likvärdig

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av att ha arbetat med databaser, exempelvis Oracle, Ingres eller MySQL
  • Erfarenhet av att granska kravdokumentation för att säkerställa att kraven är mät- och testbara
  • Erfarenhet av UFT eller Selenium
  • Erfarenhet av komplexa IT-stöd för resursplanering

Personliga egenskaper:

Vi söker dig med erfarenhet och personlig drivkraft, van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter men samtidigt en teamspelare som är duktig på att kommunicera. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via tfn, 010–563 48 53

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid, heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Funktion: Tekniskt testare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8 mars 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A078.397/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post