Sök
Stäng Meny

Telekomspecialist för teknisk inhämtning till Utredningsenheten, Noa

Vår verksamhet växer och vi söker nu en teknikspecialist med inriktning mot telekom för samordnad teknisk inhämtning, som en del av den aktiva bekämpningen av organiserad brottslighet.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 februari 2024

Ansök senast

26 februari 2024

Referensnummer

A087.416/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.

 Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet.

Samordnad teknisk inhämtning – STI, ansvarar för att verkställa beslut om hemliga tvångsmedel. Det vilar ett stort ansvar på gruppen att leda och ansvara för metod och teknikutvecklingen inom det aktuella området. Verksamheten hanterar för såväl operativ och strategisk planering med syfte och mål att avslöja och förhindra allvarliga brott. Verksamheten är i ständig utveckling vilket ställer höga krav på medarbetare och chefer.

 

Arbetsbeskrivning

Som teknikspecialist ingår du i en grupp med helhetsansvar för delar av de inhämtningssystem som servar Sveriges brottsbekämpande myndigheter och utvecklar förmågor för bekämpning av grov organiserad brottslighet.

Uppdraget består i huvudsak av att stödja utrednings- och underrättelseverksamheten inom både Polismyndigheten och andra myndigheter vi samverkar med. Arbetet omfattar både operativ analys och teknisk felsökning av inhämtad information efter beslut om användning av hemliga tvångsmedel.

Arbetet utförs till stor del i samverkan med de närmsta kollegorna i gruppen men du måste även ha kapaciteten att individuellt ta dig an och lösa uppkomna uppgifter. En viktig del av din roll är i nära dialog med de svenska teleoperatörerna, leverantörer samt relevanta parter internt i myndigheten. I ansvaret ingår omhändertagande av kontinuerliga förändringar och nya tekniker i telekomnäten samt anpassning av dessa för tillämpning i de brottsbekämpande myndigheternas arbete. I rollen ingår även kvalitetssäkring och tolkning av inkommande data.

Arbetsuppgifterna består i övrigt av omvärldsbevakning samt metod och teknikutveckling. Att utveckla, förbättra och förändra verktyg och system för inhämtning är en viktig del av arbetet. Den vi söker kommer delvis fungera som ett bollplank vid både tekniska och operativa frågeställningar.

Du kommer att samverka med andra verksamheter inom Noa, polisregionerna, andra myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt. Du kan komma att representera verksamheten vid konferenser, utbildningar och samverkans-forum.

Arbetet kan medföra tjänsteresor både in- och utrikes, ibland med kort varsel. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisiär eller relevant akademisk utbildning inom IT, telekom, eller motsvarande förvärvad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Yrkeserfarenhet av telekom-relaterad verksamhet, exempelvis inom drift, utveckling eller implementation
 • Kunskap i mobila telekomnät (exempelvis SIP, IMS, 5G)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftliga som muntliga
 • B-körkort
 • Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 Meriterande

Vi ser gärna att du har erfarenhet av något/några av områden nedan:

 • Kunskaper i Linux
 • Kunskaper i IP-analys
 • Skriptprogrammering
 • Erfarenhet av arbete i säkerhetskänslig verksamhet
 • Erfarenhet av myndighetssamverkan
 • Erfarenhet av testverksamhet.

 

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande samt mycket gott omdöme. Det är av stor vikt att du har förutsättningar att verka i en säkerhetskänslig verksamhet.

Den vi söker har ett engagerat och professionellt förhållningssätt till sitt arbete och en uttalat god förmåga för samarbete och problemlösning. Du är med fördel ansvarstagande, strukturerad, noggrann och prestigelös i ditt arbete.

Tjänsten kräver tidvis mycket samverkan inom polisen och även med andra myndigheter, organisationer och externa aktörer, därför krävs att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som kan arbeta inom ett brett område med anpassade metoder med förmåga och intresse för att utveckla Polismyndighetens informationsflöden med internationell koppling. Du är flexibel och kan med kort varsel byta arbetsuppgifter/arbetsområde och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I samband med intervju kan tester komma att ske.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef:
Magnus, 010- 56 41063

HR-konsult:
Tina, 0730-87 54 05

Fackliga företrädare

SACO, Polisens växel 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10

Fackförbundet ST, Polisens växel 114 14

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning om 6 månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstidsförläggning: Flexibel arbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Polismyndigheten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Polismyndigheten som omfattas av sekretess.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 26 februari 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A087.416/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post