Sök
Stäng Meny

Verksamhetsutvecklare inom uniform och beklädnad – Gruppen för Polisiär utrustning vid NOA/UB

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 februari 2024

Ansök senast

08 mars 2024

Referensnummer

A082.301/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

 Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar bland annat för att styra och leda den nationella och den internationella polisverksamheten och för att driva polisens utvecklingsverksamhet. Vid Noa beslutas om resursförstärkningar för hela landet och avdelningen fungerar som nationell kontaktpunkt i viss samverkan nationellt och inter­nationellt. Även unika funktioner som finanspolisen, nationellt it-brottscentrum och det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten finns vid avdelningen. Vid Noa arbetar ca 2000 medarbetare som finns på flera orter runt om i landet.

 Enheten för utveckling av brottsbekämpningen (UB) arbetar med strategisk förmågeutveckling inom Polismyndigheten mot samhällshotande brottslighet. Kriminella aktörer utvecklar sig hela tiden utifrån sårbarheter i samhället, tekniska landvinningar och rättsväsendets förmåga. Personer, grupper och nätverk med stort våldskapital samt även stater kan med olika brottsliga metoder skada Sverige. För att polisen ska kunna fullgöra sitt uppdrag krävs en proaktiv förmågeutveckling. Ett huvudsyfte för UB är att integrera förmågeutvecklingen med det operativa arbetet i Polismyndigheten.

Gruppen för Polisiär utrustning är en av tre grupper vid sektionen för Polisiära metoder och utrustning vid enheten för Utveckling av Brottsbekämpning (UB).  De övriga två grupperna är Polisiär teknik och Polisiära metoder.

Arbetsbeskrivning

Gruppen för Polisiär utrustning vid NOA/UB bedriver verksamhet inom kategorierna - vapensystem, ammunition, skyddsutrustning, uniform och övriga våldshjälpmedel. Gruppen har det nationella uppdraget att förse Polismyndighetens olika områden med rätt utrustning. Det innebär att vi håller oss uppdaterade på utvecklingen och om vad som händer i omvärlden bl.a. genom att besöka mässor och andra organisationer nationellt och internationellt.

 Vi söker en person som har lätt att anpassa sig efter nya uppdrag och kan se synergier mellan olika utrustningsområden och beklädnad.  Arbetet sker i samverkan med metodansvariga och/eller de som har ett processansvar för att kunna ställa rätt krav på utrustning som ska uppfylla den förmåga som polisen eftersträvar.

Uppdraget innebär att du både arbetar individuellt och i grupp. Utrustning som tas fram ska vara kompatibel med annan befintlig eller planerad utrustning t.ex. att skyddsutrustning måste få plats under uniformen eller utrustning som ska införas i våra fordon. Samverkan mellan angränsande ansvarsområden är viktigt. På sikt kommer du att ansvara och leda egna uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Framtagande av tekniska kravspecifikationer utefter etablerade standarder inom uniform och beklädnad
 • Samverka med andra enheter i upphandlingsarbetet
 • Genomföra tester och utvärdera utrustning löpande
 • Kontinuerlig omvärldsbevakning t.ex. besöka mässor och leverantörer
 • Samverka med myndigheter och organisationer, nationellt och internationellt
 • Fånga upp och lösa uppkommen problematik i verksamheten inom arbetsområdet
 • Förvalta avtalsområdet i samråd med leverantörer och andra berörda parter

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Kunskap inom något av de utrustningsområden som ligger inom beskrivningen av arbetsuppgifterna
 • Kunskap inom digital mönsterhantering
 • Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska inom arbetsområdet

Det är meriterande om du även har:

 • B-körkort
 • Textilingenjör eller likvärdig utbildning/erfarenhet
 • Kännedom av arbete med/för organisationer och myndigheter
 • Erfarenhet av tekniska plaggskisser och ritningar
 • Erfarenhet av att arbeta inom LOU
 • Intresse av att arbete på nationell och strategisk nivå
 • Erfarenhet av projektarbete och projektledarrollen

Personliga egenskaper

Du har ett stort intresse för att identifiera morgondagens utvecklingsområden i syfte att ta fram rätt, bra och kvalitativ utrustning för Polismyndigheten.  Arbetet är självständigt men du ingår i och bidrar till ett team samt har många kontaktytor och ingår även i olika samverkansgrupper. Uppdraget som verksamhetsutvecklare förutsätter en god samverkande förmåga. För att kunna kravställa den utrusning som ska uppfylla den förmåga som polisen eftersträvar kommer du att samverka med de funktioner inom polisen som ansvarar för arbetsmetoder och/eller har ett processansvar. För att trivas i rollen bör du vara engagerad i att ta dig an utmaningar och omsätta dessa till konkreta mätbara resultat.

 Vi söker dig som är/har:

 • Samarbetsförmåga/relationskapande
 • Flexibel, med kompetens att kvalitativt utföra flera uppdrag parallellt
 • Strategisk och ordningsam i ditt arbetssätt
 • Positiv och framåt i ditt arbetssätt

 Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef - Jerry Loklint 072-2000 931 eller Stf. chef - Daniel Gidemar 070-1756336.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Thomas.blomgren@polisen.se

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

SACO: nås via polisens växel 114 14

ST: nås via polisens växel 114 14

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010 56 166 27

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm (distansarbete till viss del möjligt)

Funktion: Verksamhetsutvecklare

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 Anställningen kräver svenskt medborgarskap

 Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

 Ansökan:
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.noa@polisen.se senast den 8 Mars . I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A082.301/2024.   i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A082.301/2024.  via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

 Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Varmt välkommen med din ansökan!

 Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se