Sök
Stäng Meny

Verksamhetsutvecklare till Regionkansliet, Malmö, Region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

08 februari 2024

Ansök senast

28 februari 2024

Referensnummer

A075.117/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län och är uppdelat i fem polisområden, fyra regionala enheter samt ett regionkansli med sitt huvudsäte i Malmö.

Regionkansliet bedriver verksamhet i hela regionen och majoriteten av frågorna är av strategisk karaktär. Arbetet sker i nära samarbete med regionledningen, polisområden och enheter. Merparten av medarbetarna har sin arbetsplats på Rättscentrum i Malmö.

En av grupperna i Regionkansliet är Verksamhetsstyrning och analys (VSA) vars uppdrag är att samordna, utveckla och stödja organisationen utifrån ny kunskap. VSA samordnar, utvecklar, driver och stödjer frågor kopplat främst till processerna för brottsförebyggande arbete, utredning/lagföring och service samt planerings- och uppföljningsprocessen. Som verksamhetsutvecklare kommer du vara en del av VSA.

Arbetsbeskrivning

Verksamhetsutvecklaren arbetar regionsövergripande och systematiskt med analyser, uppföljning och utvärdering av verksamheten för att inspirera och motivera regionens chefer att leda och styra verksamheten mer effektivt. Verksamhetsutvecklaren ingår i ett etablerat nätverk för regionens verksamhetscontrollers.

Genom att arbeta med metodutveckling, förändringsledning och förbättringsarbete av analys, uppföljning och utvärdering bidrar verksamhetsutvecklaren till utveckling av regionens ledningsprocesser. Primärt gäller detta planerings- och uppföljningsprocessen, men arbetet sker i nära samverkan med utrednings- och lagförings-, brottsförebyggande och serviceprocesserna.

Handläggnings- och utvecklingsuppdrag inom andra områden av regionsövergripande karaktär kan också ingå i uppdraget i VSA.

Till verksamhetsutvecklarens uppgifter hör följande:

 • Ta fram och analysera statistik
 • Genomföra kvalitativa analyser
 • Ta fram underlag och rapporter för att följa upp och utveckla verksamheten
 • Ta emot och bryta ner nationella styrdokument till regional nivå
 • Vara drivande i regionens arbete med strukturerad förändringsledning
 • Leda och ingå i regionala och/eller nationella arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:  

 • för funktionen relevant akademisk utbildning, inom exempelvis ekonomi, kriminologi, statsvetenskap eller samhällsvetenskap
 • arbetslivserfarenhet från liknande roll som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • vana och erfarenhet av att arbeta och driva frågor i grupp
 • mycket goda kunskaper och färdigheter i att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska
 • mycket god datorvana särskilt avseende Officepaketet (Powerpoint och Excel)
 • svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

 • arbetslivserfarenhet av att presentera information muntligt och skriftligt
 • god pedagogisk förmåga
 • flera års arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom offentlig verksamhet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är van vid att utföra analytiskt arbete samt att ta fram övergripande styrdokument och aktivitetsplaner gällande verksamhetens styrning och effekter. Du trivs i en samordnande roll som präglas av helhets- och systemsyn och ytterst medborgarperspektivet. Rollen innebär samtidigt att du har en mycket god förmåga att arbeta strukturerat med förståelse för detaljer, vilket också ställer höga krav på noggrannhet. Du ska vara nyfiken och vilja utveckla verksamheten utifrån den befintliga strukturen och det givna uppdraget.

Du har en social förmåga och trivs väl i en uppsökande och relationsskapande roll med många kontaktytor. I rollen ingår bred samverkan och att bidra till utveckling av befintliga nätverk.  Du räds inte att hålla föredragningar och har förmågan att presentera informationen du tagit fram på ett pedagogiskt sätt. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att samverka med och inspirera regionens ledning och enhetschefer att tillsammans nå uppsatta mål och en förbättrad verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Charlotta Göransson, charlotta.goransson@polisen.se, 0702-469275


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Hanna Digman, hanna.digman@polisen.se

Fackliga företrädare

Seko Polisen Monica Veberg 070-549 11 35

Polisförbundet Malmö Hanna Hansson 072-526 35 18

SACO och ST nås via Polisens telefonväxel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Malmö

Arbetstid: Dagtid med flex

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsbenämning: Handläggare

Funktion: Verksamhetsutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kommer därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna. Fyll i följande frågor som en del av rekryteringsprocessen. (pdf, 225 kB) 

I samband med rekryteringsprocessen kommer du behöva genomföra ett arbetsprov. Mer information kommer kring detta om du blir aktuell för intervju.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 28 februari 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A075.117/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!