Sök
Stäng Meny

Teknikspecialist AD, Windowsservergruppen

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 januari 2024

Ansök senast

08 mars 2024

Referensnummer

A040.569/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team Windowsserver söker vi nu en teknikspecialist som är analytisk, noggrann och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelningen består för närvarande av omkring 1100 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en teknikspecialist som kan förvalta och förbättra polisens autentiseringslösningar grundade på Microsoft-teknologier som bygger på Active Directory (AD), Active Directory Federation Services (ADFS) och Active Directory Lightweight Directory Services (ADLDS).

I dina arbetsuppgifter ingår det att ansvara för design, förvaltning, drift och utveckling inom området för att vi skall ligga i teknikens framkant. Arbetsuppgifterna innebär även att vara delaktig i uppdrag och jobba för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet av teknisk plattformsdrift, med inriktning på Active Directory
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av arbete i stora organisationer eller myndigheter, med höga krav på driftsäkerhet
  • Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
  • Erfarenhet av ADLDS, ADFS
  • Erfarenhet av Windowsserverdrift
  • Erfarenhet av IT-säkerhet
  • Erfarenhet av Virtualisering
  • Erfarenhet av scriptprogrammering i Powershell

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet. Vi lägger därför stor vikt vid din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning. Vi söker dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Vidare är du initiativtagande och har ett eget driv för att få saker att hända. Du ser lösningar istället för problem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn: 010-5639342

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8 mars 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A040.569/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post