Sök

Operativ Samordnare till Operativ Verksamhetsstyrning, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi Operativ samordnare (kommande koordinator) till RDC-D på Sektionen för Operativ Verksamhetsstyrning i Stockholm.

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

01 juli 2024

Ansök senast

26 juli 2024

Referensnummer

A383.476/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Sektionen för operativ verksamhetsstyrning (OVS) på Regionkansliet i Stockholm består idag av fyra grupper. Ett system etableras nu med syftet att öka den brottsbekämpande effekten genom en samordnad förmåga där polisen agerar i en obruten reaktionskedja dygnet runt kopplat till värderade lägesbilder vid så kallat driftcenter på fyra organisatoriska nivåer; nationellt (NDC), regionalt (RDC), polisområde/enhetsnivå (PDC/EDC) och lokalt (LDC).

Regionala driftcentrets drift (RDC-D) är en del av OVS vars uppdrag är att samordna och koordinera det brottsbekämpande arbetet på en operativ ledningsnivå. För att säkerställa en obruten reaktionskedja så har det inrättats en grupp som ska bemannas dygnet runt, året runt. Samordningen och koordineringen ska ske i nära samverkan med polisområden och enheter samt nationellt driftcenter och andra regioners driftcenter.

Arbetsbeskrivning

Som Operativ samordnare på region Stockholms RDC-D är du tillsammans med dina kollegor ansvarig för att driva och utveckla vår verksamhet.
RDC-D:s primära uppdrag är att samordna och koordinera samt vara ett dynamiskt stöd för den operativa verksamheten i hela regionen. Uppdraget kommer att utvecklas vartefter vilket vi ser att dina erfarenheter och kunskaper kommer att bidra mycket till.

I funktionen finns en arbetsledningsrätt vilket innebär ett mandat att leda utifrån tilldelat uppdrag eller underställd resurs men du har inget formellt chefsansvar. När arbetsledningsrätten utövas tillkommer även ett arbetsmiljöansvar för de som leds. Mandat och befogenheter kommer att regleras genom beslut.

Funktionen Operativ samordnare på RDC-D kommer att bemannas dygnet runt, alla dagar om året. Bemanningen av treskift kommer delvis ske genom rotation om 4–6 månader från övriga regionen, polisområden och enheter samt av dig som jobbar tillsvidare. RDC-D kommer även att ha en funktionsansvarig Operativ samordnare som bemannas främst dagtid och som kan ansvara för flödet inom funktionen och vara en kontaktyta internt mot RDC och mot nationell nivå.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Svenskt medborgarskap
  • Svensk Polisexamen
  • Erfarenhet av att effektivt leda och planera operativt polisarbete och växla mellan olika tidsskalor
  • Erfarenhet av stabsarbete och stabsmetodik
  • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
  • Goda kunskaper i Windows Office-paketet

Det är meriterande om du även har:

  • God överblick över region Stockholms operativa fokusområden
  • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat samt uppföljning
  • Ingått i ledningsforum
  • Kunskap i Aitoff, PGU

Personliga egenskaper  

Som person är du flexibel i förhållande till förändrade omständigheter och lösningsorienterad i detta. Därtill behöver du trivas med ansvar, att samarbeta med andra och du tillämpar gärna din goda kommunikativa förmåga. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du även har en stresstålighet som gör att du klarar av att hålla flera perspektiv parallellt. Utöver detta krävs en prestigelös framtoning med ödmjuk inställning inför kollegor och uppdrag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Kajsa Johansson, 073-092 96 59, kajsa.johansson@polisen.se 

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Nathalie Skarp Santala, 076-108 40 56, nathalie.skarp-santala@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. 

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan. I meddelandefältet kopierar du följande frågor och svarar kort på dem: 

1. Har du polisexamen?
2. Har du svenskt medborgarskap?
3. Har du erfarenhet av att effektivt leda och planera operativt polisarbete och växla mellan olika tidsskalor?
4. Har du erfarenhet av stabsarbete och stabsmetodik?
6. Har du erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten?
7. Har du goda kunskaper i Office-paketet?

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. 

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och svar på urvalsfrågor via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 26/7 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A383.476/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post