Sök

Systemutvecklare till IT-avdelningen

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

08 juli 2024

Ansök senast

16 augusti 2024

Referensnummer

A392.408/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen E-tjänster söker vi nu en driven systemutvecklare. Vårt uppdrag är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av Polismyndighetens e-tjänster. Gruppen ansvarar exempelvis för e-tjänster för anmälningsupptagning, e-tjänster för att hantera utdrag ur belastningsregistret samt polisens ”Mina sidor” där användare kan ta del av information angående sina ärenden hos polisen.

Hos oss på E-tjänster får du möjlighet att:

 • Vara med att bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige
 • Växa, utvecklas samt bli en del av ett team med drivna utvecklare
 • Vi uppmuntrar till balans mellan arbetsliv och privatliv genom bl.a. möjlighet till visst arbete på distans, flexibla arbetstider och goda förutsättningar för träning och återhämtning.

Arbetsbeskrivning

Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Som utvecklare hos oss kommer du ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM team som arbetar testdrivet och levererar kontinuerligt enligt ”continuous deployment”. Vid utveckling används exempelvis Angular, Java, Spring och Docker. Vi arbetar enligt agila principer och ser det som en självklarhet att hjälpa varandra för att leverera högkvalitativa lösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt examen från relevant YH-utbildning, eller att du har motsvarande relevant erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet från att utveckla webbaserade system
 • Erfarenhet av Angular, React eller motsvarande
 • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på Svenska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 Meriterande

 • Erfarenhet av utveckling med Java
 • Erfarenhet av mjukvaruarkitektur
 • Erfarenhet av agil systemutvecklingsmetodik
 • Erfarenhet av testdriven utveckling
 • Erfarenhet av CI/CD med Jenkins, Openshift, Dockers eller motsvarande.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig med personlig drivkraft som är intresserad av att utvecklas inom rollen som systemutvecklare. Du ska vara engagerad, pålitlig och ha ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor och chefer. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och ser till helheten. Att du är nyfiken och intresserad av att följa utvecklingen inom ditt kompetensområde är viktigt för oss. Att leverera med kvalitet är för dig en självklarhet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-56 573 17.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

Vänligen notera att denna rekrytering kommer hanteras efter semesterperioden med start vecka 34.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. 

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. 

Fyll i följande urvalsenkät (pdf, 212 kB).

Spara ner urvalsenkäten och bifoga den i mailet med din ansökan/ditt CV. Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.  De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och besvarade urvalsfrågor via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16/8 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A392.408/2024 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post