Sök

Gränsbefäl till rörliga kontrollgruppen på Skavsta

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Nyköping

Län

Södermanlands län

Utlyst

27 juni 2024

Ansök senast

17 augusti 2024

Referensnummer

A392.809/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bli specialist och vara med och skydda Sverige och EU mot internationell och gränsöverskridande brottslighet? Har du ett initiativtagande arbetssätt med stort eget driv och engagemang? Vill du arbeta nära kärnverksamheten men samtidigt bygga på dina kunskaper med nya verktyg?

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med möjlighet att bli specialist på gränsöverskridande brottslighet och gränspolisiär verksamhet. Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter och ett varierande arbete.

Arbetsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Gränspolissektionen i region öst ligger under Operativa enheten. Sektionens medarbetare finns i PO Södermanland, PO Östergötland och PO Jönköping. Rörliga kontrollgruppen har placeringsort i Nyköping (Skavsta), Norrköping samt Jönköping. Denna tjänst avser placering i Nyköping, Skavsta.

Den Rörliga kontrollgruppen ansvarar för spanings- och ingripandeverksamheten avseende brott mot utlänningslagen, inre utlänningskontroller och arbetsplatsinspektioner, där vi bland annat har samarbete med arbetslivskriminalitets centrum och myndigheterna i det samverkansforumet. I uppdraget ingår att söka personer med avvisnings- eller utvisningsbeslut, samt finna personer som vistas illegalt i Sverige.

Gruppen är operativt ansvariga för gränskontroller som äger rum vid regionens gränsövergångsställen, samt resursförstärkande på Skavsta flygplats där det finns gränsbefäl stationerade. I arbetet vid gränskontrollplatserna arbetar du operativt och underrättelsebaserat för att upptäcka och förhindra internationell och gränsöverskridande brottslighet. Genom ditt arbete förhindrar du bland annat personer med brottsliga avsikter från att komma in i Schengenterritoriet och bidrar därmed till att förebygga brott Sverige och EU.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • Svensk polisexamen
  • Godkänd utryckningsförarutbildning/polistaktisk bilkörning
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
  • Svenskt medborgarskap

Meriterande

Det är meriterande om du har

  • Minst 2 års erfarenhet av polisarbete i yttre tjänst
  • Erfarenhet av gränspolisverksamhet
  • Spaningsutbildning och/eller vana av att som polis uppträda och ingripa civilt
  • Vana av att arbeta i myndighetssamverkan

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett drivande och initiativtagande arbetssätt. Här ges du tid och möjlighet att själv påverka ditt arbete, vilket ställer stora krav på eget ansvarstagande och engagemang för uppdraget. Du är trygg i din roll som polis och har förmåga att självständigt och i grupp bidra till att driva arbetet framåt för att nå gemensamma mål. Arbetet påverkas av omvärldssituationer vilket gör att vi kan möta människor i kris du behöver därför vara lyhörd, kommunikativ. 

Då arbetet spänner sig över hela regionen med många olika och varierande uppdrag är det av stor vikt att du är flexibel. Arbetet innebär även kunna samverka inom polisen och med andra myndigheter på ett prestigelöst sätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten som Gränsbefäl inom den rörligakontrollgruppen är en yttre tjänst vilket gör att det finns ett ovillkorligt krav på deltagande vid utbildningar såsom t.ex. polisiär konflikthantering, POLKON, mp5 mm. 

Tjänstgöring kan komma att bli aktuell inom regionens samtliga polisområden (Södermanland, Östergötland och Jönköping) varför flexibilitet är ett krav.

Utbildningen i utlänningsrätt är obligatorisk för personal som arbetar inom gränspolissektionen har du inte utbildningen gränskontrolltjänsteman måste utbildningen genomföras. Utbildningen är 14 v lång med teori och praktik, mycket av utbildningen är digital men vissa delar av utbildningen vara på annan ort. Saknar du MP5-utbildning är även detta obligatorisk utbildning.

Kontaktpersoner

För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Linda Rotestam, gruppchef för gränskontrollgrupp 1, tfn 070-346 72 10. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Anna Sevenheim anna.sevenheim@polisen.se

Fackliga företrädare

ST Region Öst st.region-ost@polisen.se
Polisförbundet Region Öst Sara Walters 010-566 66 75, sara.walters@polisen.se
Seko Polisen Öst Sandra Ek 010-566 54 21, seko-polisen.ost@polisen.se 
SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Tjänstebenämning och funktion: Polisinspektör med funktion Gränsbefäl
Arbetsort: Nyköping,Skavsta.
Arbetstid (5:3) vilket innebär tjänstgöring under dygnets alla timmar, även under helger och storhelger, mellan 6/5-20/10 pågår en provperiod med Veckoplanerad tjänstgöring vilket sedan troligen kommer övergå till periodplanerad arbetstid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV samt besvara ett antal urvalsfrågor (pdf, 231 kB) som baseras på kravprofilen för aktuell rekrytering, där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer. Du kan se den fullständiga kravprofilen i jobbannonsen och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


 

Sök jobbet

Ansök via e-post