Sök

Handläggare inom beredskapsplaneringslogistik

Är du redo för en större uppgift? Vi söker en handläggare med ansvar för bl.a. vår beredskapslogistik. Vi kan erbjuda ett varierande och spännande arbete med placering i Toftanäs, Malmö.

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

24 juni 2024

Ansök senast

05 augusti 2024

Referensnummer

A385.637/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet indelat i sju regioner, där region syd idag har drygt 6000 medarbetare. Regionen består i sin tur av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är Polismyndighetens operativa enhet en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela myndigheten. Den operativa enheten i region Syd (ROE) består av regionledningscentralen (RLC), polisens kontaktcenter (PKC), operativa sektionen, insatsstyrkan Syd samt processledning för hund och trafik.

Logistiksamordningen är placerad på Toftanäs i Malmö och har som uppgift att tillgodose det behov som finns av logistik för regionens beredskapsplanering samt övrigt understöd till de behov av logistik som finns inom SPT (särskild polistaktik), nationella och regionala särskilda händelser (SH) samt polisområdesinsatser. Logistiksamordningen ingår i gruppen Division Syd/stab som består av medarbetare inom SPT, stabsverksamhet samt sektionens administrativa stöd. Beredskapsplanering och SPT samverkar inom logistikområdet.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare inom den operativa sektionen kommer du vara en del av beredskapsplaneringslogistiken, samt även logistiken för den särskilda polistaktiken (SPT).


Arbetet innebär att vara handläggare för regionens beredskapsplaneringslogistik samt i övrigt vara delaktig vid behov av logistik inom SPT, särskilda händelser eller polisområdesinsatser.  Vi erbjuder ett arbete med varierande arbetsuppgifter där du får möjlighet att ta ansvar och bidra med god service. I rollen som handläggare kommer du bland annat att:

 • planera och förbereda utifrån verksamheten nuvarande och framtida logistiska behov.
 • vara en del av operativa grupper i samband med särskilda händelser eller andra insatser.
 • vara en del i Logistik- och materielansvar vid Division Syd, Regionala Operativa Enheten, Toftanäs.
 • vara en del av regionens stabsarbete i funktionen R4 (funktionsbenämning för regionalt stabsarbete rörande logistik) och hålla sig uppdaterad utifrån det behov som finns.
 • samverka med interna stödenheter samt externa samarbetspartners. Kontakt med utländska samarbetspartners förekommer.
 • inventera, serva och beställa in den utrustning och material som krävs.
 • Säkerställa att rätt material, fordon och andra logistiska behov finns på rätt plats vid rätt tillfälle. Till stor del har du en samordnande roll, men det kan även förekomma att du är behjälplig med att själv transportera material.
 • skapa förutsättningar för så bra logistikflöden som möjligt inom ramen för uppdraget.
 • ansvara för logistiksamordningens förråd och tillhörande material.

Arbete vid oregelbundna arbetstider kan förekomma vid behov.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • erfarenhet av att arbeta med projekt- och/eller planeringsarbete med inriktning mot logistik
 • erfarenhet av stabsarbete
 • minst tre års arbetslivserfarenhet vilket även skall inkludera logistik eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen.
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • god kondition och styrka (tunga lyft kan förekomma i samband med transporter)
 • fullgjord och godkänd gymnasieutbildning
 • B-körkort (manuell växel) 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • stabsutbildning ledning grund samt stabsmetodik vid särskild händelse grund
 • kännedom om Polisens organisation samt Polisens förmåga att hantera kriser och allvarliga samhällsstörningar
 • erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten och kunskap om polisens interna system.
 • erfarenheter av arbete inom Försvarsmakten, Kustbevakningen, Räddningstjänsten eller annan blåljusverksamhet
 • C körkort
 • Behörighet för framförande av truck
 • Högre behörigheter för framförande av tyngre fordon

Personliga egenskaper:

Du har ett genuint intresse för verksamheten och rollen. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en hög social kompetens samt en förmåga att samverka med andra på ett smidigt sätt för att uppnå resultat. Du trivs med ett varierande arbete där du får möjlighet att ta ett stort ansvar över ditt område. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på att du självständigt ska kunna planera och genomföra ditt arbete. Du är prestigelös och hjälper gärna till med stora som små arbetsuppgifter. Din arbetsdag kan variera mellan du arbetar med komplext analysarbete och planering till att du i nästa stund gör bedömningen det bästa för att lösa uppdraget är att du själv hjälper till med transport av material. Dina tidigare kollegor beskriver dig som en lugn och trygg person med förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar.   

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Anders Swenson, tfn 0708-45 21 88 alt. anders.swenson@polisen.se från och med 14 juli.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekrytering.samordnare-syd@polisen.se Ansvarig rekryteringskonsult är Gerhard Fransson, men på grund av semestrar ber vi er kontakta adressen ovan och ange ärendenummer A385.637/2024 i rubriken.

Fackliga företrädare

SACO-S Kjell Frisdal tfn: 0703-56 48 71, ST inom Polisen Jörgen Mårtensson: 010-561 81 55, SEKO Polisen Monica Veberg tfn: 070-549 11 35 och Polisförbundet nås via växeln tfn: 114 14.

Övrig information

 • Anställningsform: Tillsvidare
 • Arbetsort: Toftanäs, Malmö
 • Arbetstid: Flextid normalt mån-fre men kan variera beroende på verksamhetens behov.
  Tillträde: Enligt överenskommelse

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV samt besvara ett antal urvalsfrågor som baseras på kravprofilen för aktuell rekrytering, där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer. Du kan se den fullständiga kravprofilen i jobbannonsen och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. 

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät (pdf, 199 kB) (klicka på länken för att komma till enkäten) via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 5 augusti 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A385.637/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande 

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post