Sök

Kontrollant internetinhämtning

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Luleå, Sundsvall, Umeå

Län

Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län

Utlyst

19 juni 2024

Ansök senast

08 augusti 2024

Referensnummer

A360.305/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Vi söker nu en kontrollant till underrättelseenheten med placering i Sundsvall, Umeå eller Luleå.

Underrättelseenheten i region Nord ansvarar för underrättelseverksamheten i regionen. Vid enheten bedrivs operativ och strategisk underrättelseverksamhet i syfte att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Enhetens uppdrag innefattar i huvudsak att inhämta, bearbeta, analysera samt delge information som ska utgöra underlag för beslut om operativa åtgärder.

Gruppen för teknisk inhämtning består både av poliser och civila med uppdrag att inhämta kvalificerade underrättelser på internet genom bl.a. särskilda spaningsmetoder. Vi söker nu en kontrollant som både personlighets- och kompetensmässigt kompletterar den befintliga gruppen.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som kontrollant innebär att planera, leda, styra, kontrollera och följa upp informationsinhämtning som sker genom internetinhämtning. Uppdraget är en viktig del i att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Funktionen är en arbetsledande befattning, vilket medför verksamhetsansvar tillsammans med gruppchefen. Kontrollanten har kontinuerligt mycket kontakt och samverkan med personer i olika miljöer och sammanhang, såväl internt som externt. Uppdraget är omväxlande och ger stora möjligheter till utmaningar och att utveckla nya färdigheter i yrkesrollen. Arbetet bedrivs även utanför kontorstid. Funktionen är på heltid och kräver mycket hög tillgänglighet.

Vi erbjuder ett mycket stimulerande och omväxlande arbete med stora möjligheter att själv påverka. Tjänsten kräver ett intresse för teknik, internet och sociala medier samt förmåga att tillgodogöra sig kunskap om hur dessa fungerar på ett djupare plan.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har/är:

  • polisexamen enligt förordningen (2014:1105) om utbildning till polisman alternativt akademisk examen inom beteendevetenskap, kriminologi, systemvetenskap/IT, statsvetenskap, marknadsföring eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer lämplig
  • minst 6 månaders erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • svenskt medborgarskap
  • van användare av internet och sociala medier

 

Det är meriterande om du även har:

  • kunskaper om samt erfarenhet av de regler och lagar som gäller vid uppgiftssamlingar
  • dokumenterad erfarenhet av underrättelseinhämtning
  • erfarenhet av FU-ledning inom Polismyndigheten
  • erfarenhet som kontrollant inom Polismyndigheten


Personliga egenskaper  
Som person är du social, nyfiken och har lätt för att etablera nya kontakter och skapa förtroende. Du kan hantera skyddsvärd information samt är kreativ och har god förmåga att analysera och se sammanhang. Du är strukturerad och metodisk. I arbetet kommer du att ha både interna och externa kontakter, vilket kräver god samarbetsförmåga och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt förmedla komplex information. Du följer med i samhällsdebatten och har en god moralisk och etisk kompass som passar väl in i myndigheten. Arbetstempot är periodvis högt och kräver stor noggrannhet samt förmåga att prioritera och se det väsentliga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Timothy Kearney, timothy.kearney@polisen.se


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Ingela Gulliksson, 076-130 04 33, ingela.gulliksson@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Sundsvall, Umeå eller Luleå
Arbetstid: Förtroendearbetstid, tjänsten innefattar ett tidsbegränsat lönetillägg.
Tillträde: Enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas under vecka 35.
Funktion: Kontrollant

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV samt besvara ett antal urvalsfrågor som baseras på kravprofilen för aktuell rekrytering, där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer. Du kan se den fullständiga kravprofilen i jobbannonsen och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. 

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. 

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Arbetsprov kommer att användas i urvalsprocessen efter intervjutillfället.

Fyll i följande urvalsfrågor som en del av vår rekryteringsprocess. (pdf, 249 kB)

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 8 augusti 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A360.305/2024 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan. 

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post