Sök

Kontrollant till Informatörsverksamheten, Borlänge, Underrättelsesektionen Bergslagen

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Borlänge

Län

Dalarnas län

Utlyst

03 juni 2024

Ansök senast

17 juni 2024

Referensnummer

A304.272/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Informatörsverksamheten på underrättelsesektionen söker kontrollant till Borlänge som är noggrann, strukturerad och har en hög integritet. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Underrättelseverksamheten ska bedrivas med operativt och taktiskt fokus samt ha en arbetsprocess som stödjer inhämtning, bearbetning och delgivning på lokalpolisområdesnivå, polisområdesnivå och regional nivå. Underrättelsesektionen ansvarar även för att samordna och leda polisområdesgemensamma underrättelseledda insatser rörande gränsöverskridande organiserad brottslighet.

Informatörsverksamheten är en grupp som tillhör underrättelsesektionen i region Bergslagen där verksamheten bedrivs med utgångspunkt från Borlänge, Karlstad och Örebro.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som kontrollant innebär att, såväl enskilt som i samverkan med gruppchef och övriga kontrollanter, operativt leda informatörsverksamheten i polisregion Bergslagen.

Kontrollanten planerar, styr, leder och kontrollerar hanterarnas arbete med att inhämta information om allvarlig och organiserad brottslighet från personer som befinner sig i eller kring den brottsliga miljön.

Kontrollanten ansvarar för att kvalitetssäkra och delge information som hämtats in och samarbetar med övriga kontrollanter och gruppchef så att detta sker med högt säkerhetsmedvetande och med fokus på rättssäkerhet. Arbetet är komplicerat, omgärdas av hög sekretess och flera mått av kontroll varför verksamheten kräver särskild ledning och styrning. Arbetet regleras av Polismyndighetens riktlinjer för informatörsverksamheten, PM 2017:54.

Polismyndighetens prioriterade inriktningar styr vilken typ av information som inhämtas.

Arbetet sker i samtliga tidsskalor vilket innebär att arbetet som kontrollant kräver en hög grad av tillgänglighet och eget ansvar.

Arbetet kräver ett nära samarbete med andra enheter inom polisen, andra myndigheter samt internationella samverkanspartners.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen enligt polisförordningen
  • Flera års erfarenhet av att arbeta som polis
  • Goda kunskaper i svenska både i skrift och tal.
  • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av informatörsverksamhet eller liknande arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av arbetsledning
  • Erfarenhet av utredningsarbete
  • Erfarenhet av underrättelsearbete
  • Erfarenhet av arbete med grov brottslighet.

Personliga egenskaper

Vi lägger en stor vikt vid personlig mognad. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll. Funktionen kräver hög social kompetens samt förmåga att på ett prestigelöst sätt kunna samarbeta och skapa förtroende med andra. Du har ett genuint intresse för underrättelseverksamhet, har hög integritet och förmåga att hantera känsliga uppgifter. Du är kreativ och har förmåga att hitta lösningar på problem och frågeställningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Underrättelseenheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Marie Forssten, Örebro 073-091 31 60


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Emma Åsander, emma.asander@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om sex år.

Arbetsort: Borlänge

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Kontrollant

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.

I rekryteringsprocessen kommer vi att genomföra lämplighetsbedömning genom tester och intervjuer.

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och den här länkade enkäten (pdf, 155 kB) via e-post till jobb.bergslagen@polisen.se senast den 17/6 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A304.272/2024  i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post