Sök

Operativ analytiker till regionalt bedrägericenter i Sundsvall

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Sundsvall

Län

Västernorrlands län

Utlyst

27 juni 2024

Ansök senast

04 augusti 2024

Referensnummer

A394.529/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få möjlighet att känna stolthet över din yrkeskompetens, samtidigt som ditt arbete bidrar till att bekämpa den ekonomiska brottsligheten i Sverige. Nu söker vi dig som vill arbeta som operativ analytiker inom IT-brottscenter med placering i Sundsvall.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionalt bedrägericenter är placerat i Sundsvall och ligger under Sektionen Regionalt IT- brottscentrum vid Polisens regionala utredningsenhet. Vi ansvarar för inflödet av Polisregion Nords samtliga anmälningar inom bedrägeri, bidragsbrott, brott mot penningtvättslagen, IT- brott och andra ekonomiska brott. Regionalt bedrägericenter samverkar med regionens fyra polisområden och dess bedrägerigrupper.

I din roll som operativ analytiker

Hos oss kommer du vara en viktig del gällande nästa steg i utvecklingen av IT-brottcenter där du, tillsammans med övrig personal förväntas blicka brett för att på bästa sätt hantera brottstypen. Gruppen består idag av ett bra gäng med ca 20 kollegor som har en blandning av funktioner som utredare, förundersökningsledare och gruppchef.

Vi vill rekrytera dig som har ambition och förutsättningar att bli bland de vassaste utredare som polisen kan erbjuda. Du står själv för intresse, vilja, engagemang och de rätta personliga egenskaperna som behövs för denna viktiga tjänst.

Arbetsbeskrivning

Som operativ analytiker har du en viktig roll i utredningsarbetet och du verkar i ett nära samarbete med utredare och förundersökningsledare. Dina arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för att inhämta, bearbeta, analysera och redovisa olika typer av data. Syftet är att pedagogiskt skapa överblick och underlag till utredningsåtgärder samt slutligen redovisa resultaten i ett förundersökningsprotokoll i form av t.ex. tidslinjer och rapporter. Analytikerns material ska kunna fungera som bevismaterial vid en förhandling och arbetsuppgifter som att vittna under huvudförhandling i domstol kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har:

 • Eftergymnasial utbildning, exempelvis inom statistik, systemvetenskap/IT, IT-forensik eller motsvarande inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Minst två års arbetslivserfarenhet av att inhämta, hantera, analysera och presentera komplex information där du har använt lagstiftning och regelverk som utgångspunkt, gärna ifrån utredande verksamhet.
 • Körkort (B-behörighet).
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Erfarenhet av analys- och/eller visualiseringsprogram
 • Mycket goda IT kunskaper och god vana av MS Office, framförallt i Excel
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande

 • Kunskap om bevisvärdering och brottsrekvisit.
 • Arbetslivserfarenhet av att presentera analysarbeten både muntligen, skriftligen samt i presentationsprogram
 • Erfarenhet av informationsinhämtning genom öppna källor. T ex. sociala plattformar
 • Erfarenhet av brottsutredningsarbete
 • Arbetserfarenhet från brottsbekämpande myndigheter
 • Erfarenhet av grafisk design, kartvisualisering, geokodning och geografisk analys gärna ifrån Geotime och/eller Analyst´s notebook

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande och flexibel i ditt arbetssätt. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du som person är lyhörd och serviceinriktad med en god kommunikativ förmåga. Du som person är analytisk och noggrann och har förmåga att förklara det komplexa såväl visuellt som i ord och text. Du har förmågan att driva utredningar effektivt både självständigt och i nära samarbete internt med kollegor samt externt med andra parter. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef:
Anna-Lena Sundell
010-56 80 415
anna-lena.sundell@polisen.se

HR konsult:
Anette Tegnér

anette.tegner@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord nås via växel 114 14

Övrig information

Arbetsort:              Sundsvall
Arbetstid:              Dagtid med flextid
Tillträde:                Enligt överenskommelse
Funktion:               Utredare bedrägeri

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV samt besvara ett antal urvalsfrågor som baseras på kravprofilen för aktuell rekrytering, där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer. Du kan se den fullständiga kravprofilen i jobbannonsen och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 4/8 2024. Länk till enkät! (pdf, 108 kB)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A394.529/2024 i mailets ärendemening.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.