Sök

Teknikspecialist Linux, Specialistverksamheten

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

10 juni 2024

Ansök senast

24 juni 2024

Referensnummer

A346.910/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Till gruppen Specialiststöd på Polismyndighetens IT-avdelning söker vi nu en driven och flexibel Teknikspecialist. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till det brottsförebyggande och brottsbekämpande arbetet i Sverige. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder flexibla arbetstider samt möjlighet att arbeta hemma upp till två dagar i veckan.

Utöver detta erbjuder vi även ett friskvårdsbidrag och Polismyndigheten arbetar aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Inom gruppen Specialiststöd utvecklar och upprätthåller vi system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Som Teknikspecialist hos oss kommer du både att upprätthålla befintliga tekniska lösningar samt vara med och utveckla nya lösningar.

Du kommer ansvara för att säkerställa driften, vilket inkluderar systemunderhåll och konfiguration, såsom installation och felsökning av hårdvara och mjukvara och utvärdering av ny teknik. Vi arbetar tätt med den operativa polisiära verksamheten där du i rollen som teknikspecialist hjälper till att få förståelse för polisernas behov samt utmaningar och omsätter dessa till tekniska lösningar.

I det dagliga arbetet kan det exempelvis ingå:

 • Daglig drift inom gruppens specialistområden
 • Installation, konfiguration och kontinuerligt säkerhetsarbete
 • Automatisering/standardisering inom området
 • Proaktivt underhåll, livscykelhantering
 • Optimering, felsökning och felavhjälpning
 • Delaktighet i arbetet med nya tekniska lösningar
 • Dokumentation, omvärldsbevakning och delaktighet i arbetet med nya arbetsmetoder och tjänster inom teknikområdena.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen inom IT, alternativt motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet Polismyndigheten bedömer likvärdig.
 • Minst tre års aktuell arbetslivserfarenhet inom drift och/eller systemadministration av Linuxsystem
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

 Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande:

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

 • Åtkomst och behörighetskontroll av Linux-servrar
 • Backupsystem och/eller Lagringssystem
 • Containerteknik, Docker och OpenShift eller Kubernetes
 • Nätverk och/eller Brandväggar
 • Administration av Active Directory
 • Python eller andra programmeringsspråk
 • Säkerhetsövervakning
 • Utvecklingsverktyg såsom t.ex. Jenkins, Bitbucket och Nexus

 Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är lösningsorienterad med hög integritet. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Som Teknikspecialist kan du vara involverad i olika typer av uppdrag, du gillar att utmanas i ditt tänk och du är inte rädd att kavla upp ärmarna och bidra i både det stora och det lilla. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är ansvarstagande, noggrann, driven och tar egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-564 11 57

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV samt besvara ett antal urvalsfrågor som baseras på kravprofilen för aktuell rekrytering, där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer. Du kan se den fullständiga kravprofilen i jobbannonsen och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Klicka här för att komma till urvalsfrågorna (pdf, 256 kB)

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 24 juni 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A346.910/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.