Sök

C# utvecklare till IT-avdelningens Specialistverksamhet

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

27 maj 2024

Ansök senast

17 juni 2024

Referensnummer

A319.644/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu medarbetare till IT-avdelningen i Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. 

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 1200 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.

Gruppen Specialiststöd arbetar bland annat med att stötta Polismyndighetens förmågor att avslöja och förhindra allvarliga brott. I sin natur omfattas det dagliga arbetet av en hög grad sekretess och vi jobbar nära verksamheten. 

Arbetsbeskrivning

Är du en senior systemutvecklare med lång och aktuell erfarenhet av .NET och C# och vill ha en spännande utmaning? Vi söker nu en utvecklare som kan vara med och vidareutveckla och förbättra ett av våra system som används dagligen i polisens arbete. Systemet delas även med flera intressenter.  

På vår IT-avdelning ansvar alla grupper för hela produktens livscykel, det vill säga både nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning. Hos oss kan en dag innehålla allt ifrån att medverka vid workshops med verksamheten kring ny funktionalitet, utveckla nya applikationer med nya tekniker till att fixa en bugg som skapar problem i produktionsmiljön, eller hitta lösningen på ett säkerhetsproblem.

För att kunna omsätta kunskapen till effektiva tekniska lösningar kommer ditt arbete att utföras i nära samverkan med både våra slutanvändare och andra grupperingar på IT-avdelningen. Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • 5 års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av utveckling i .NET och C#
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande

Det är meriterande om du även har: 

  • Erfarenhet av utveckling med stöd av containerteknik, Docker och OpenShift eller Kubernetes
  • Erfarenhet av Visual Studio
  • Erfarenhet av Java
  • Erfarenhet av att arbeta med utvecklingsverktyg så som Git, JIRA/Confluence och Jenkins
  • Erfarenhet av användarcentrerad utveckling

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet och vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du ska vara analytisk, med ett eget driv. Du behöver kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stress då arbetet ibland har hög arbetsbelastning och du måste klara av att hålla mycket i gång samtidigt. Denna tjänst kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-563 80 20

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Heltid, flextid

Funktion: Systemutvecklare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. 

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. 

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan. (pdf, 249 kB)

Spara ner urvalsenkäten och bifoga den i mailet med din ansökan/ditt CV. Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.  De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och besvarade urvalsfrågor via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17 juni 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A319.644/2024 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten 

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.