Sök

Fordonstekniker till Göteborg och Halmstad

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Göteborg, Halmstad

Län

Hallands län, Västra Götalands län

Utlyst

06 maj 2024

Ansök senast

27 maj 2024

Referensnummer

A270.316/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu två fordonstekniker till Göteborg och Halmstad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndighetens ekonomiavdelning har som uppdrag att utforma och driva myndighetens strategiska styrning och uppföljning som fastställer vad myndigheten ska uppnå för resultat och effekter. Avdelningen fördelar ekonomiska medel för att verksamheten ska kunna nå beslutad riktning och följer upp att medlen används på ett effektivt och hållbart sätt.

Vi säkerställer också en rad andra förutsättningar för att polisen ska kunna nå sina mål, t ex. genom att möta verksamhetens behov av ändamålsenliga lokaler samt material och utrustning. Vi tillhandhåller en ändamålsenlig service inom områdena lokalvård, fordonsservice och drift av polisutbildningar vid lärosätena för att bidra till en god arbetsmiljö. Vi samordnar också Polismyndighetens hållbarhetsarbete samt ansvarar för myndighetens nationella fordonsförsörjning och interna trafiksäkerhetsarbete.

Serviceenheten har det samlade ansvaret för funktionerna fordonsservice, utbildningsservice till polisutbildningarna, internservice och drift av polisens utbildningsplats Sörentorp samt myndighetens fordonsförsörjning och interna trafiksäkerhetsarbete. I uppdraget ingår att samordna, utveckla och effektivisera verksamheten inom respektive ansvarsområde.

Läs mer om ekonomiavdelningen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som fordonstekniker tillhandahåller du service och reparation av Polismyndighetens fordon. Arbete på annan ort kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

 • felsökning
 • byte av däck
 • byte av bromsar
 • montering extra utrustning
 • byte av motorer och växellådor
 • ombyggnationer

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • relevant gymnasial eller eftergymnasial utbildning (fordonsprogrammet, utbildad fordonsmekaniker eller liknande utbildning) eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • erfarenhet av att arbeta med diagnosinstrument och/eller bilelektronik
 • minst 2 års erfarenhet från auktoriserad verkstad
 • god muntlig och skriftlig kommunikation på svenska
 • körkort B för manuell växel
 • svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • erfarenhet av arbete med fordon över 3,5 ton
 • utbildning i bilelektronik
 • erfarenhet av felsökning
 • erfarenhet av administration
 • erfarenhet av arbete med påbyggnadsutrustning
 • erfarenhet av däckarbete

I rollen som fordonstekniker förutsätts det att du är noggrann, ansvarstagande och självständig. Du bör även kunna vara flexibel, med en god servicekänsla samt har en god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Christoffer Sävhage, tel 11414

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Sanna Hawborn Dahlstedt, sanna.nilsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10

SACO, nås via Polisens växel 114 14

SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27

ST, nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Göteborg eller Halmstad

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Fordonstekniker

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Fyll i följande urvalsfrågor som en del av vår rekryteringsprocess.  (pdf, 222 kB)

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 27 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A270.316/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post