Sök

IT-tekniker, Eskilstuna

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Eskilstuna

Län

Södermanlands län

Utlyst

14 maj 2024

Ansök senast

28 maj 2024

Referensnummer

A290.141/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team i Eskilstuna söker vi nu en IT-tekniker som är flexibel, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du utvecklas tillsammans med engagerade och trevliga kollegor och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda.

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som värnar om personlig utveckling, mångfald och god hälsa. Vi uppmuntrar till balans mellan arbetsliv och privatliv genom bl.a. flexibla arbetstider och fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning med möjlighet till en timmes träning i veckan under arbetstid och friskvårdsbidrag på 4000 kr/år. Vi erbjuder även konkurrensmässiga pensionsavsättningar och semesterdagar samt extra föräldrapenning som uppgår till ca 90 procent av din lön. Därutöver ingår även flera förmånliga försäkringar i anställningsavtalet. Läs mer om våra förmåner här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som IT-tekniker inom Leverans och Support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Du kommer att ha din placering i Eskilstuna men resor kommer att förekomma inom det närliggande arbetsområdet.

Arbetet är varierande och du kommer att möta många olika kunder i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar och inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Beredskap ingår i tjänsten.

Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som:

 • PC, kringutrustning
 • Skrivare       
 • Audio- och videokonferensutrustning
 • Telefoni, mobil och fast
 • Rakel
 • Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Minst 1 års aktuell erfarenhet som IT-tekniker under de senaste 3 åren
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning
 • Goda kunskaper inom nätverkskommunikationsutrustning
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande
 • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
 • Kunskap om telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni
 • Kunskap om audio-/videosystem
 • Kunskap i AD (Active Directory)

Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att ta kontakt via tfn. 010-56 67 488

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via st.region-ost@polisen.se

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Eskilstuna
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker

Besvara följande urvalsfrågor (pdf, 256 kB) som en del av din ansökan 

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och urvalsfrågor (pdf, 256 kB) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A290.141/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Onsite