Sök

Lösningsarkitekt till gruppen Utredningssystem

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 maj 2024

Ansök senast

05 juni 2024

Referensnummer

A290.086/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bidra i arbetet med att utreda brottslig verksamhet? Vi söker nu en lösningsarkitekt som tillsammans med oss vill utveckla systemstöd för polisens utredningsverksamhet samt vara en aktiv del av Polismyndighetens samverkan med andra myndigheter.

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en erfaren lösningsarkitekt till vår sektion Utredningssystem. Hos oss kommer du ingå i en agil miljö tillsammans med engagerade kollegor där du kan utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelningen består idag av ca 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 37 500 medarbetare. I rollen som lösningsarkitekt hos polisen får du vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande samarbeten. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm och det finns även möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan.

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som värnar om jämlikhet, mångfald och god hälsa. Vi uppmuntrar till balans mellan arbetsliv och privatliv genom bl.a. flexibla arbetstider och goda förutsättningar för träning och återhämtning med en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag upp till 4000 kr/år. Vi erbjuder även konkurrensmässiga pensionsavsättningar och semesterdagar samt extra föräldrapenning som uppgår till ca 90 procent av din lön. Därutöver ingår även flera förmånliga försäkringar i anställningsavtalet. Andra förmåner finner du här.

Arbetsbeskrivning

IT-miljön på polisens IT-avdelning är unik. Den är stor och komplex vilket skapar en varierande och utmanande vardag. Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling där du även kommer vara en av Polismyndighetens representanter i Rättsväsendets digitalisering, RD.

RD-samarbetet är en samverkan mellan elva myndigheter kring digitalisering av rättsväsendet, med huvudsakligt fokus på informationsförsörjningen inom brottmålsprocessen. Samverkan syftar till att utnyttja de möjligheter som digitaliseringen ger i utvecklingen av brottmålsförfarandet och bidra till en effektiv och rättssäker ärendehantering, förbättrade möjligheter till analys och uppföljning samt bättre service till enskilda.

Inom vår sektion har vi tre tvärfunktionella team som jobbar med systemstöd för den brottsutredande verksamheten på polisen. Vi arbetar nära våra slutanvändare för att förstå deras behov och levererar det vi utvecklar genom kontinuerliga leveranser.

Ett urval av arbetsuppgifter:

 • Informationsmodellering (konceptuell/logisk/fysisk)
 • Analysera processers behov av information m.h.a. befintliga data
 • Förvalta framtagna modeller och informationsspecifikationer
 • Analysera informationsförändringars påverkan på befintliga flöden
 • Kunskapsmässigt stötta process- och informationskartläggning inom olika uppdrag
 • Utifrån kravställning och kravinsamling ta fram lösningsförslag, för såväl informationsbehandling som implementation av flöden

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant eftergymnasial eller akademisk utbildning inom it, alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
 • Minst 5 års erfarenhet av informationsmodellering eller informationsarkitektur i arbetsmetoder av olika slag
 • Minst 5 års erfarenhet av kartläggning av processers informationshantering
 • Minst 5 års erfarenhet av implementation av informationsobjekt och informationsflöden
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

 • Programmering (i synnerhet Java)
 • Olika typer av modelleringsverktyg
 • Erfarenhet av applikationsdesign
 • Kunskaper om API:er av olika typ

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en analytisk person, en problemlösare med förmågan att se både helhet och detalj. Du är prestigelös, men samtidigt medveten om dina styrkor. Du är någon som man gärna vänder sig till för råd och upplysning. En person som trivs med att dela med sig av sitt kunnande och vill bidra till andras lärande om ditt område.

Du har förmågan att kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt, samtidigt som du är en lagspelare som tycker om att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef på tfn. 010-56 39 192

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-arkitekt

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan. (pdf, 290 kB)

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och besvarade urvalsfrågor (pdf, 290 kB) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5/6 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A290.086/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post