Sök

Lösningsarkitekt till Underrättelsesystem, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 maj 2024

Ansök senast

11 juni 2024

Referensnummer

A273.244/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker nu en lösningsarkitekt till IT-avdelningens underrättelsesystem. Som anställd hos oss är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 anställda.

Vår uppgift är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer för Polisens underrättelsetjänst. Vi ser helt enkelt till att de har bästa tänkbara IT-stöd i sitt arbete med att upptäcka, förebygga och förhindra grov organiserad brottslig verksamhet. Vi är nu inne i en spännande och expansiv fas där vi tar fram nya förmågor.

Nu behöver vi stärka vårt engagerade gäng med en lösningsarkitekt!

Arbetsbeskrivning

Som lösningsarkitekt hos oss kommer du vara drivande i teknikval och leda arbetet med framtagande av lösningar och arkitektur för våra system. Du kommer självständigt och i team driva och ansvara för kvalitet i lösningar och leveranser. Vi ser även att du har stor erfarenhet av att skriva kod. Du är van vid komplexa integrationer, du förstår även vikten av att både funktionella och icke-funktionella krav tillgodoses. Du har god förmåga att visualisera och kommunicera dina förslag och lösningar. Samtidigt klarar du av att vara prestigelös och inlyssnande.

Du kommer att jobba tillsammans med engagerade kollegor där vi alla känner att vi är med och bidrar till ett säkrare Sverige! Vi tror att du känner likadant och vill bidra med din samlade erfarenhet och kunskap för att uppnå det med oss.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Dokumenterad erfarenhet av arbete som lösningsarkitekt.
 • Dokumenterad erfarenhet av nyutveckling i Java.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med lösningar innehållande SQL-databaser.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med integrationer mellan flera system.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med Linux som plattform.
 • Dokumenterad erfarenhet av att designa mikrotjänster.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av att ha varit Team Lead eller motsvarande i ett utvecklingsteam.
 • Har erfarenhet av Docker och/eller Kubernetes som plattform.
 • Har erfarenhet av att bygga API:er mot datakällor och mellan mikrotjänster.
 • Har erfarenhet av testautomatisering.
 • Har erfarenhet, vana och glädje av att arbeta i och med Linux.
 • Har erfarenhet av grafdatabaser.

Personliga egenskaper:

Vi ser att vår nya lösningsarkitekt är en person som har ett stort driv och engagemang för uppgiften och vill bidra till verksamheten. Du har förmåga att anpassa din kommunikation beroende på vem som är mottagare, har lätt att förmedla uppdragets budskap och är en god lyssnare. Du drivs av att arbeta mot målet, tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Utöver detta trivs du att arbeta i team och har en mycket god förmåga till samarbete, delar gärna med dig av dina kunskaper och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget!

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn: 0761456830.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekryteringsprocess kommer tester att användas och urvalet kommer göras löpande. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Heltid. Möjlighet till distansarbete upp till två dagar per vecka.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: IT-arkitekt

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan (pdf, 250 kB).

Välkommen med din ansökan i form av CV och besvarade urvalsfrågor (pdf, 250 kB) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 11/6 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A273.244/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid