Sök

Senior IT-säkerhetsspecialist

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

31 maj 2024

Ansök senast

08 juli 2024

Referensnummer

A337.414/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen IT-informationssäkerhet söker Polismyndigheten nu en IT-säkerhetsspecialist som är driven, nyfiken och tycker att säkerhet är det roligaste man kan jobba med. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 500 anställda. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan. Läs mer om våra förmåner och villkor här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Arbetar du idag som säkerhetsarkitekt eller säkerhetsspecialist och vill ta dig an ett nytt meningsfullt uppdrag? Då är detta rollen för dig!

Som IT-säkerhetsspecialist hos polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och ta fram nya lösningar från grunden och samtidigt utveckla dig själv genom spännande uppdrag och samarbeten. Du kommer att arbeta med IT- och informationssäkerhet för att säkerställa att vi har ett väl fungerande och ändamålsenligt säkerhetsarbete, samt en balanserad IT-säkerhet inom hela myndigheten. Vi bidrar dagligen till polisens viktiga samhällsuppdrag.

Som IT-säkerhetspecialist kommer du att kravställa, analysera och stötta i säkerhetsfrågor för våra utvecklings- och infrastrukturgrupperingar inom it som arbetar enligt agila metoder. Du kommer att arbeta med säkerhetsgranskningar, riskanalyser och andra typer av säkerhetshöjande åtgärder.

Du kommer att få stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter och ett självständigt ansvar, samt möjlighet till löpande kompetensutveckling. Du kommer att arbeta i ett fantastiskt team som samarbetar och stöttar varandra, samtidigt som du får utvecklande och betydelsefulla arbetsuppgifter som inte finns hos någon annan arbetsgivare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

 • Relevant akademisk examen inom data/IT/systemvetenskap/nätverk eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig
 • Aktuell och minst 3 års erfarenhet inom informationssäkerhet, cybersäkerhet eller IT-säkerhet
 • Teknisk kompetens inom modern IT-arkitektur och applikationssäkerhet
 • Erfarenhet av säkerhetsgranskningar, valideringar eller revisioner
 • Erfarenhet av att rekommendera eller utforma säkerhetslösningar utifrån ett balanserat säkerhetsperspektiv
 • Erfarenhet att leda och genomföra riskanalyser, informationsklassningar och säkerhetsanalyser
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av strategiskt IT-säkerhetsarbete
 • Erfarenhet av att identifiera IT- och informationssäkerhetskrav inför anskaffning, utveckling och förvaltning
 • Erfarenhet av ramverk, t.ex. ISO/IEC 27001/2 eller NIST
 • Relevant certifiering inom IT- och informationssäkerhetsområdet såsom CISSP, CISA, CISM och CRISC
 • Erfarenhet av dataskyddsregleringen, sekretessregleringen och säkerhetsskyddsregleringen

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en personlig drivkraft och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du har god samarbetsförmåga då arbetet innebär samverkan med många olika parter, både internt och externt. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn: 073–0621039

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

Anställningen

 • Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning om 6 månader
 • Placering: Stockholm/Kungsholmen
 • Arbetstid: Heltid / Dagtid / Flextid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Funktion: Säkerhetsspecialist

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan (pdf, 473 kB)

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den: 8 juli 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A337.414/2024 i mailets ärendemening.

I denna rekrytering görs löpande urval.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post