Sök

Senior Teknikspecialist, Windowsservergruppen i Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 maj 2024

Ansök senast

05 juni 2024

Referensnummer

A297.155/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team Windowsserver söker vi nu en teknikspecialist som är analytisk, noggrann och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. 

IT-avdelningen består för närvarande av omkring 1300 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 anställda. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en senior teknikspecialist inom Windowsserver.

I dina arbetsuppgifter ingår det att ansvara för design, förvaltning, drift och utvecklig inom området för att vi skall ligga i teknikens framkant. Arbetsuppgifterna innebär även att vara delaktig i uppdrag och jobba för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Minst treårig högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom IT-infrastruktur och Windowsserver teknikområde
 • Djup teknisk kompetens kring minst ett IT-infrastrukturområde
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av arbete i stora organisationer eller myndigheter, med höga krav på driftsäkerhet och informationssäkerhet.
 • Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
 • Erfarenhet av att ta en tekniskt ledande roll
 • Erfarenhet av automatiseringslösningar
 • Erfarenhet av Active Directory
 • Erfarenhet av IT-säkerhet
 • Erfarenhet av Virtualisering (VMware och Hyper-V)
 • Erfarenhet av Scriptprogrammering i Powershell
 • Erfarenhet av Containerlösningar
 • Erfarenhet av Klusterlösningar

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010–5639342

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig HR-konsult, Ylva Gamrell, ylva.gamrell@polisen.se 

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering kan löpande urval göras.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. 

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. 

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan (pdf, 236 kB)

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. 

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och besvarade urvalsfrågor via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5/6 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A297.155/2024 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

#LI-Hybrid