Sök

Testledare IT-avdelningen, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 maj 2024

Ansök senast

05 juni 2024

Referensnummer

A290.444/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Medborgarärenden söker Polismyndigheten nu en driven och strukturerad Testledare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. 

IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. Det finns även möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan. 

Gruppen Medborgarärenden ansvarar för ett av Polisens största ärendehanteringssystem. I systemet handläggs ärenden huvudsakligen inom förvaltningsrättsliga området. Gruppen utgörs av en kombination av yngre och äldre medarbetare och vi strävar efter att ha roligt och trivsamt på arbetet. 

Arbetsbeskrivning

Ett av Polisens inköpta ärendehanteringssystem håller på att ersättas av egenutvecklade systemlösningar. I rollen som Testledare har du möjlighet att bidra till att skapa välfungerande och kvalitetssäkrade system för verksamheten. En stor del av de ärendetyperna som handläggs fokuserar på att tillhandahålla medborgarna service. Nuvarande systemstöd nyttjas dagligen av ca 1000 av Polisens anställda och samtliga anställda inom myndigheten har tillgång till nuvarande system. 

Du kommer att arbeta i ett team med drivna uppdragsledare, utvecklare och tekniska specialister som arbetar agilt, nära verksamheten. Vi bygger en IT-lösning enligt verksamhetens behovsbild, baserad på microtjänstorienterad arkitektur och applikationer utvecklade i Java och React. En spännande resa som berör både medborgare och användare internt inom Polisen.

I rollen som testledare ansvarar du för samordning, planering och genomförande av kvalitetssäkring och test i ett stort nyutvecklingsuppdrag på Polismyndigheten. 
Du ansvarar för att ständigt arbeta med att förbättra testmetodiken och teststrategin inom uppdraget tillsammans med teamet och vår beställare inom verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Säkerställa att testarbetet utförs enligt definierade riktlinjer och standarder
 • Utarbeta teststrategier och testplaner samt följa upp dessa
 • Ansvar för testmiljöer, versioner av tjänsterna och testdata  
 • Ledning och koordinering av testarbetet
 • Genomföra riskanalyser och ta fram testfall
 • Delta i genomförandet av testerna
 • Rapportera progressen gällande testaktiviteter och resultat från genomförda tester
 • Hantera avvikelser och problem som uppstår under testprocessen
 • Kontinuerligt förbättra testprocessen
 • Samarbete med verksamhet runt kvalitet och acceptanstester

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete i rollen som testledare
 • Erfarenhet av arbete med automatiserade tester och tillhörande verktyg
 • Erfarenhet av att arbeta i storskaliga och komplexa tekniska miljöer
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete med agila arbetsmetoder och ramverk som ex. CI/CD, DevOps, Scrum eller Kanban
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
  Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Certifiering ISTQB eller motsvarande
 • Erfarenhet från förändringsprojekt med stor IT-systempåverkan på större företag
 • Erfarenhet av Confluence, JIRA, Zephyr, Cypress
 • Erfarenhet av relationsdatabaser ex. MySQL, versionshantering av testdata
 • Arbetslivserfarenhet av arbete inom myndighet och särskilt rättsväsendet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill arbeta i ett agilt och självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Därför ser vi gärna att du har förmågan att arbeta självständigt med ett stort personligt ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid och av god kvalitet genom kontinuerliga mindre leveranser och genom att ständigt utvärdera hur vi arbetar. För oss är det viktigt att du är rätt person och att du vill utvecklas tillsammans med oss.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-563 91 37

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader 

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Heltid, flextid 
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Testare 

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. 

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät (pdf, 240 kB) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5 juni 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A290.444/2024 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten 

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post