Sök

Utredare till Internationella Brottsnätverksgruppen, Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

02 maj 2024

Ansök senast

26 maj 2024

Referensnummer

A271.128/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vår Rörliga kontrollsektion på Gränspolisenheten i Region Stockholm söker vi nu en utredare som är flexibel och som gillar samarbete samt problemlösning. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Är internationella brottsnätverk något som intresserar dig? Vi har en utpekad utredningsgrupp, Internationella brottsnätverksgruppen (IBN), som arbetar med internationell brottslighet utförd i Sverige. Gruppen tillhör Gränspolisenheten som är en regional sektion inom den operativa enheten. IBN arbetar i huvudsak proaktivt mot dessa nätverk genom ett tätt samarbete med underrättelseenheten, spaningsgrupperna och den operativa koordinatorn för IBN och initierar ofta sina egna ärenden.

Inom Gränspolisenheten finns även grupper som arbetar med bland annat gränskontroller, spaning och utredning avseende människosmuggling samt brott mot utlänningslagen.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i den internationella brottsnätverksgruppen kommer du huvudsakligen att bedriva utredningsarbete inom ramen för förundersökningar gällande internationella brottsnätverk (framför allt organiserad stöldbrottslighet). Antingen genom större serier av brott eller utredningar mot strategiskt viktiga personer. Arbetsuppgifterna varierar mellan både operativt- och administrativt arbete och som utredare är du ibland med från spaningsskedet samt vid tillslag och husrannsakan. Eftersom utredningarna ofta är stora och komplexa biträder vi ibland åklagaren vid huvudförhandlingen i rätten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Slutförd och godkänd Polisexamen
 • 1-2 års polisiärt yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Vana att arbeta med Office 365
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntliga
 • Goda kunskaper i engelska, såväl skriftliga som muntliga
 • B-körkort
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av kvalificerade utredningar som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • Erfarenhet av samverkan med myndigheter och/eller åklagare
 • Erfarenhet av internationell myndighetssamverkan
 • Erfarenhet av polisens system Durtvå

Personliga egenskaper

För att passa i rollen har du ett engagerat förhållningssätt till ditt arbete och god förmåga för samarbete och problemlösning. Du tar gärna egna initiativ och har en utpräglad förmåga och vilja att arbeta pragmatiskt med fokus på resultat och medborgarnytta.

Vi söker dig som har viljan att utvecklas i ditt arbete och som har ett intresse för nya vinklar och möjligheter i uppdragen. Arbetet kan skifta i intensitet därför ser vi att du både kan vara flexibel och samtidigt vara uthållig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Tone Kroglund, rekryterande chef, tone.kroglund@polisen.se.
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Catrin Fraghstedt, catrin.fraghstedt@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Polisförbundet nås via telnr. 010-5633690, kontaktperson Björn Wiberg

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Veckoplanering

Tillträde: Efter överenskommelse

Funktion: Utredare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Fyll i följande urvalsfrågor som en del av vår rekryteringsprocess (pdf, 143 kB)

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 20/5 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A271.128/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post