Sök
Stäng Meny

BI-utvecklare IT-avdelningen, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 mars 2024

Ansök senast

17 april 2024

Referensnummer

A151.494/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Gränsövervakningssystem söker Polismyndigheten nu en analytisk och driven BI-utvecklare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1100 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån upp till 2 dagar i veckan.

Gruppen Gränsövervakningssystem består av systemutvecklare, kravanalytiker, uppdragsledare, testare, lösningsarkitekt, UX-designer, BI-utvecklare och teknisk produktspecialist och nu behöver vi stärka vårt engagerade agila gäng med ytterligare en BI-utvecklare som brinner för visualisering av data och som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare Sverige.

Arbetsbeskrivning

Som BI-utvecklare hos oss får du arbeta inom spännande verksamhetsområden med varierande data där du är med och bidrar till ett bättre samhälle. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha en god förståelse hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför göra regelbundna besök i den operativa verksamheten.

Vi är nu inne i en spännande och expansiv fas där vi utvecklar nya förmågor och ett nytt modernt system från grunden. Systemet kommer att integreras med ett antal interna och externa system och ska inhämta, sammanställa och visualisera information som är relevant för att kunna upprätthålla en nationell situationsbild över vad som händer vid Sveriges land-, luft- och sjögränser.

Vi letar efter dig som är van att designa applikationer, modellera dataflöden och integrera data från många olika datakällor. Vidare har du känsla för visualisering av data där du får det komplexa att upplevas som tydligt och enkelt att filtrera fram. I rollen arbetar du bland annat med:  

  • Att ta ansvaret och kunna agera självständigt genom alla delar i utvecklingskedjan av våra kritiska Qlik Sense applikationer
  • Monitorering, felsökning och optimering av kritiska Qlik applikationer
  • Att tillsammans med det agila utvecklingsteamet driva arbetet med produktutvecklingen framåt
  • Att likt de andra i utvecklingsteamet ha ett agilt mindset och sträva efter ständiga förbättringar och kunskapsspridning

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Har relevant eftergymnasial utbildning inom IT från universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Har minst tre års erfarenhet av utveckling i BI verktyg
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Har minst ett års erfarenhet av utveckling i Qlik Sense eller QlikView
  • Har erfarenhet av webbutveckling
  • Har erfarenhet av mashups

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är analytisk, engagerad och har ett agilt mindset. Du är bra på att lyssna in verksamhetens behov, sätta dig in nya verksamhetsområden och ett starkt intresse för visualisering av data. Du är strukturerad, arbetar självständigt och drivs av ditt teams framgångar där ni tillsammans bidrar till ett tryggare samhälle.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-5638320

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A151.494/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid