Sök
Stäng Meny

NPS-spanare till regionala utredningsenheten, polisregion Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

28 mars 2024

Ansök senast

21 april 2024

Referensnummer

A191.410/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Regionala Utredningsenheten Stockholm söker nu NPS-spanare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Människohandelssektionen och Spaningssektionen söker spanare som skall verka i funktionen NPS enligt det nationella spaningskonceptet. Sektionerna ligger organisatoriskt vid Regionala Utredningsenheten i Stockholm.

Sektionen mot människohandel och internationell grov organiserad brottslighets primära uppgift är att arbeta med en sammanhållen spanings- och utredningsverksamhet i brottskategorierna människohandel, människoexploatering, koppleri, köp av sexuell handling av barn och köp av sexuell tjänst i hela Region Stockholm. Sektionen biträder även andra enheter inom polisen med utredning, lagföring och spaning.

Spaningssektionen huvudsakliga uppgift är att arbeta med och utveckla myndighetssamverkan i enlighet med de båda regeringsuppdragen som rör arbetslivskriminalitet och organiserad brottslighet. Sektionen ansvarar operativt för det nystartade arbetslivskriminalitetscenter som är ett regionalt uppdrag där samordning och samverkan med hela regionen och andra myndigheter är en viktig framgångsfaktor. Sektionen utvecklar också arbetet med myndighetssamverkan kopplat till organiserad brottslighet i regionen tillsammans med flera samverkanspartners både internt och externt, samt arbetar för hur de tillsammans med andra kan uppnå gemensam effekt i samhället med stor tyngdpunkt på kriminell ekonomi. Sektionen består av avancerad spaningsverksamhet, utredning, finansiell utredning och analysförmåga samt samordnande förmåga. Sektionen biträder även andra enheter inom polisen med utredning, lagföring och spaning.

Du blir en del av polisregion Stockholm som består av Stockholms län och Gotland. Sektionerna är en del av den regionala utredningsenheten som tillsammans med gränspolisenheten, operativa enheten, underrättelseenheten, regionkansliet och Stockholms fyra polisområden lyder under regionpolischefen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 anställda. Medarbetarna är polisens viktigaste resurs och helt avgörande för hur vi lyckas med vårt huvuduppdrag: att göra Sverige tryggt och säkert.

Arbetsbeskrivning

Arbetet inom NPS (Nationell Personspaning) kännetecknas av att kunna verka dolt i många olika slags miljöer där arbetsuppgifterna i huvudsak består av dold kvalificerad spaning till fots och i bil enligt det nationella spaningskonceptet, NSK. Arbetet bedrivs i grupp under ledning av en gruppchef. Spaningen sker normalt med stöd av hemliga tvångsmedel. I huvudsak handlar det om informationsinhämtning samt dokumentation i underrättelsebaserade ärenden samt grova brottsutredningar. På sektionen har vi ett nära samarbete mellan NPS och sektionens övriga specialistförmågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Svensk godkänd polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
  • PNF Steg 3

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av NPS eller NIGS spaning
  • Utbildning inom NPS- eller NIGS-konceptet eller annan relevant utbildning
  • Utredningsvana
  • Utomnordiska språkkunskaper utöver engelska


Personliga egenskaper
Tjänsten ställer höga krav på eget ansvar och initiativförmåga. Arbetet varierar i tempo och kräver att du är uthållig och flexibel med förmåga att snabbt skifta fokus. Du har ett intresse och fallenhet för NPS-spaning samt en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Arbetet förutsätter även ett prestigelöst förhållningsätt, en stor personlig mognad samt hög integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsprov kan förekomma som en del av urvalsprocessen i denna rekrytering.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer:
Robert Bergkvist, Människohandelssektionen: 070-266 87 94 alt. robert.bergkvist@polisen.se

Michael Lindquist, Spaningssektionen: 070-227 21 45 alt. michael-u.lindquist@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Leila Mekidiche på tel: 010-564 01 56 alt. leila.mekidiche@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet – Mats Johansson tel: 073-940 42 91, SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstidsförläggning: Periodplanerad arbetstid där kvälls- och helgtjänstgöring är vanligt förekommande
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Spanare

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 21/4–2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen, vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Märk din ansökan med referensnummer A191.410/2024 i mailets ärendemening. I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och svarar lite kort på dem: 

Har du svensk godkänd polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)?Har du PNF Steg 3?
Har du erfarenhet av NPS eller NIGS spaning? Om Ja, beskriv din erfarenhet.
Har du utbildning inom NPS- eller NIGS-konceptet eller annan relevant utbildning? Om Ja, uppge utbildning.
Har du utredningsvana? Om Ja, beskriv din erfarenhet.
Har du utomnordiska språkkunskaper utöver engelska? Om Ja, uppge vilket/ vilka språk.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!