Sök
Stäng Meny

Översättare (svenska, engelska, franska) till Noa, Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

26 mars 2024

Ansök senast

23 april 2024

Referensnummer

A180.092/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en översättare i svenska, engelska och franska till internationella enheten vid nationella operativa avdelningen (Noa). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningen ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser. Vi är cirka 1 900 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

Internationella enheten ansvarar för de samarbeten som till exempel pågår inom FN, Europol, Interpol, Östersjöområdet och med nordiska länder samt andra internationella uppgifter. Enheten ansvarar även för EU-samordningen. Vidare ansvarar enheten för utlandsstyrkan och de internationella utvecklingsprojekten. Enheten ansvarar också för att, i samverkan med operativa enheten, dygnet runt vara Polismyndighetens nationella kontaktpunkt för samordning av internationella ärenden.

Enheten består av tre sektioner: internationella kanslisektionen, internationella sektionen samt utlandssektionen.

Översättargruppen är placerad på internationella kanslisektionen och består av åtta medarbetare. Översättarna arbetar i nära samverkan med övriga grupper och funktioner inom enheten. Arbetsuppgifternas styrs av den löpande verksamheten och det är viktigt att notera att översättning sker både till och från gruppens arbetsspråk som är svenska, engelska, franska, spanska och tyska. I arbetet används de vanligaste MS Office-programmen, översättningsverktyget SDL Trados Studio 2022 och MultiTerm samt referensmaterial i form av uppslagsverk och ordböcker.

Arbetsbeskrivning

 • översättning av texter till och från arbetsspråken inom det polisiära-juridiska området
 • inhämtning av för översättningen relevant information
 • research av ämnet för översättningen och dess terminologi
 • efterarbete i form av granskning, omarbetning och redigering
 • granskning av andras översättningar samt vid behov bistå med språkligt stöd

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • mycket goda kunskaper i svenska, franska och engelska
 • akademisk utbildning med inriktning mot språk, juridik, statsvetenskap eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms som relevant
 • dokumenterad erfarenhet av översättning
 • mycket god språkkänsla och stilistisk förmåga
 • svenskt medborgarskap

För att säkerställa språkkompetens kommer ett test genomföras innan eventuell intervju. Testet inkluderar översättning från svenska till engelska, svenska till franska och franska till svenska.

Det är meriterande om du även har:

 • erfarenhet av datorstödd översättning, företrädesvis i verktyget Studio
 • dokumenterad erfarenhet av översättning av juridiska texter
 • erfarenhet av terminologiarbete
 • goda kunskaper i ytterligare språk

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är noggrann och har en känsla för detaljer. Som person har du även en förmåga att arbeta både i grupp och självständigt i ett stundtals högt tempo. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Genom ditt engagemang bidrar du till att utveckla verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Filippa Schaber, tfn 0708-41 80 16.


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-handläggare:

Ida Toivonen, tfn 076-583 13 16

Fackliga företrädare

SACO, Polisens växel 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10

Fackförbundet ST, Polisens växel 114 14

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare, med provanställning om 6 månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Översättare

 Ansökan

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 23 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A180.092/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-handläggare.

Säkerhetsprövning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!