Sök
Stäng Meny

Senior Systemutvecklare, Linköping

För att polisen ska kunna möta brottsutvecklingen i samhället arbetar vi ständigt med att utveckla den senaste tekniken. Det du utvecklar bidrar till att skapa trygghet i människors liv, varje dag.

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

18 mars 2024

Ansök senast

29 april 2024

Referensnummer

A164.368/2024

Arbetsplatsbeskrivning

För att komma till rätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform. Vi söker nu systemutvecklare som är redo att bidra till ett tryggare Sverige genom att vara med och utveckla systemstöd för den polisiära verksamheten.

Polisens IT-avdelning har cirka 1100 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 37 000 medarbetare. Vi växer och söker nu utvecklare till Linköping och det finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan.

Arbetsbeskrivning

Är du kanske en Tech lead med erfarenhet av objektorienterad programmering såsom Kotlin, .NET, C#, Java, Python eller liknande som vill ha en spännande utmaning? Eller brinner du för front-end och tillgänglighet? Eller är du en apputvecklare med erfarenhet av Swift/SwiftUI? Vår verksamhet har en bred spännvidd med både egenutvecklade system och inköpta standardsystem. Det kan handla om utvecklingen av;

 •  Systemstöd för brottsutredning med egenutvecklat verktyg inom ansiktsigenkänning och mediaanalys. Verktyget som är baserat på AI/ML gör det möjligt att hitta intressanta händelser i mycket stora mängder material, vilket ger enorma tidsbesparingar inom pågående brottsutredningar och inom många olika polisiära områden/verksamheter.
 • Systemstöden för verksamheten inom utredning och lagföring inklusive forensik och IT-brott. 
 • Integrationer och generella polisiära grundförmågor som t.ex. mobila tjänster, uppföljningssystem och andra grundkomponenter som stödjer den polisiära verksamheten.

Våra utvecklingsteam ansvara för hela produktens livscykel, teamen prioriterar och styr val av tekniker och utvecklingsarbetet. Vi arbetar enligt moderna agila principer och vi anser att de bästa systemen och de smartaste lösningarna skapas genom en förståelse för de som använder systemen.

Det innebär att arbetet utförs i samverkan med både våra slutanvändare och andra grupperingar. Tillsammans i teamet kommer ni ta fram användarcentrerade lösningar som hjälper polisen i yttre tjänst, brottsutredaren och forensiker att utföra sitt uppdrag. Vår omvärld ändras ständigt och det ställer stora krav på att vi ska snabbt kunna reagera på ändrade omständigheter.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
 • Flera års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling med objektorienterad programmering eller med erfarenhet från frontendutveckling alternativt apputveckling.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet och/ eller kunskaper av ett eller flera områden nedan:

Plattform:

 • Linux
 • Docker och Kubernetes
 • CI/CD pipelines som körs på Jenkins
 • GitOps

Apputveckling:

 • iOS och Swift UI

Integrationer mot:

 • MySQL

Frontend SPA:

 • JavaScript/TypeScript, Angular eller React

Backend:

 • SpringBoot, JBoss, API:er
 • Python, C++

Säkerhet:

 • OWASP Application Security Verification Standard (ASVS)
 • Erfarenhet av PKI-lösningar

Övrigt:

 • Prestandaoptimering
 • Testautomatisering
 • AI/ML
 • DevOps

Agilt arbetssätt:

 • Erfarenhet av att arbeta agilt
 • Erfarenhet av tvärfunktionella team


Personliga egenskaper
Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Därför ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta. För oss är det viktigt att du är rätt person och att du vill utvecklas tillsammans med oss.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 076-134 65 80

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, st.region-ost@polisen.se

Övrig information

Vi går löpande igenom de ansökningar vi får in. Om vi bedömer att din profil matchar IT-avdelningens kompetensbehov kommer vi att kontakta dig.


Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Linköping

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/


I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A164.368/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post