Sök
Stäng Meny

Offensiv Linuxspecialist till Specialistverksamheten

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

08 mars 2024

Ansök senast

29 april 2024

Referensnummer

A147.836/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu medarbetare till gruppen för Specialiststöd i Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polismyndighetens IT-avdelning har drygt 1200 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Det innefattar bland annat ingripanden mitt i natten, att ha säker gränsövervakning och att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Inom sektionen för Digital Arbetsplats och Specialistverksamhet arbetar gruppen Specialiststöd bland annat med att stötta Polismyndighetens förmågor att avslöja och förhindra allvarliga brott. I sin natur omfattas det dagliga arbetet av en hög grad sekretess och ett nära samarbete med den polisiära verksamheten. För närvarande finns det möjlighet att jobba hemifrån upp till två dagar i veckan, med förbehåll att vissa uppgifter enbart kan utföras på plats.

Arbetsbeskrivning

Gruppen söker nu dig som teknikspecialist inom drift och infrastruktur. Gruppen stödjer och arbetar operativt med att utveckla, driftsätta och anpassa system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott.

Som medarbetare hos oss har du en varierande vardag och möjlighet att vara med och utveckla, designa och förvalta förmågor för hantering av stora datamängder.

Mer specifikt är dina arbetsuppgifter bland annat att:

 • Designa olika lösningar
 • Vara en del av utvecklingsarbetet
 • Omhänderta utvecklade förmågor, vilket kan inkludera system, hårdvara eller miljöer
 • Ansvara för en långsiktigt hållbar arkitektur i arbetet
 • Se till att vi fortsatt befinner oss i teknikens framkant
 • Samverka med europeiska och internationella polismyndigheter inom området

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Fem års erfarenhet av arbete med drift och/eller systemadministration av Linuxsystem och innehar aktuell och gedigen kunskap på området förvärvad de senaste tio åren
 • Goda kunskaper kring servrar, systemadministration och integration
 • Goda kunskaper och arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:

 • Windowmiljöer
 • Virtualiseringsmiljöer
 • Nätverksdesign

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet och vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du ska vara analytisk, med ett eget driv. Du behöver kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stress då arbetet ibland har hög arbetsbelastning och du måste klara av att hålla mycket i gång samtidigt. Vidare kräver denna tjänst att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta it-avdelningen.search-rekrytering@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A147.836/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post