Sök
Stäng Meny

Administratör inom resehandling/reception till Lidköping

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Lidköping

Län

Västra Götalands län

Utlyst

12 februari 2024

Ansök senast

26 februari 2024

Referensnummer

C177673/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Skaraborg
Polisområde Skaraborg är indelat i två enheter. Östra Skaraborg som omfattar kommunerna Falköping, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. Västra Skaraborg som omfattar kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara.
På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Vi söker nu dig som vill arbeta som administratör i vår reception i Lidköping. Tjänstgöring på övriga lokalpolisområden kan förekomma när verksamheten så kräver.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du verkar både som administratör i vår reception och som passhandläggare, där du blir Polismyndighetens ansikte utåt och är ofta medborgarnas första kontakt med polisen.

I arbetet som administratör i receptionen tar du emot och registrerar polisanmälningar, besvarar frågor från allmänheten, diarieför inkomna handlingar, tar emot och lämnar ut hittegods och beslag, samt hanterar delgivningar. I arbetsuppgifterna ingår även att besvara telefonsamtal och e-post.

Arbetet som passhandläggare sker i direkt kontakt med besökare som uppsöker polisen för att ansöka om pass, nationellt ID-kort samt för att hämta ut resehandlingar. Som passhandläggare är du representant för myndigheten och handlägger i enlighet med gällande lagar och förordningar som t.ex. Passlagen, Passförordningen, Förordningen om nationellt ID-kort samt Förvaltningslagen.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
  • Minst ett års sammanhängande arbetslivserfarenhet inom service, företrädesvis i form av personliga möten eller administration.
  • God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Tidigare erfarenhet från polisen eller av annan offentlig verksamhet.
  • Kunskaper inom förvaltningsrätt och/eller inom offentlighets- och sekretesslagstiftning.
  • Receptionsvana.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en ett genuint intresse av att dagligen möta människor och som trivs i en roll med många olika kontaktytor. Som representant för Polismyndigheten förväntas du agera professionellt, ha ett gott omdöme och värna om allas lika värde, vilket skall avspeglas i ditt förhållningssätt och bemötande. Det är därför viktigt att du som person är lugn, empatisk och känner dig trygg med att hantera olika situationer som kan uppstå.

Du kommer dagligen att ställas inför händelser och situationer som ställer krav på att du flexibel och har en god förmåga att prioritera. Vissa situationer är pressade och stressade och det krävs då att du kan hantera dessa. Arbetsuppgifterna ställer krav på en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är en god kollega med förmåga att sprida trivsel och arbetsglädje omkring dig likväl som du är engagerad, driven och deltar gärna i arbetet med att utveckla metoder och arbetssätt.

Som en god företrädare för polisen agerar du rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Therése Ekdén, Tf Gruppchef
therese.ekden@polisen.se

Josefin Ekström , HR-konsult
josefin.ekstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Representanter för OFR-P, OFR-S, SEKO och SACo nås via Polisens växel
114 14

Övrig information

Arbetsort: Lidköping.
Arbetstid: Dag- och kvällstid men även tjänstgöring på helger kan förekomma.
Anställning: Tillsvidare, provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Administratör.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26/2 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg