Administratör med funktion passhandläggare till LPO Falun placering Avesta

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Avesta

Län

Dalarnas län

Utlyst

16 januari 2023

Ansök senast

30 januari 2023

Referensnummer

C120603/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Har du erfarenhet av att möta människor och arbeta serviceinriktat? Vi söker nu medarbetare till PO Dalarna. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av ca 35 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Bergslagen är organiserad i tre polisområden (Örebro, Värmland och Dalarna), en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Vidare omfattar polisområde Dalarna tre lokalpolisområden (Falun, Borlänge och Mora).

Vi söker nu passhandläggare till lokalpolisområde Falun med placering i Avesta. Anställningen inleds med utbildning och för att kunna verka i rollen behöver utbildningen genomföras med godkänt resultat.

Arbetsbeskrivning

Som passhandläggare har du en viktig samhällsfunktion där du är Polismyndighetens ansikte utåt och ibland besökarens första kontakt med polisen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att handlägga och hantera ansökningar om resehandlingar. Du handlägger ärenden i enlighet med gällande lagar och förordningar såsom passlagen, passförordningen, förordningen om nationellt ID-kort samt förvaltningslagen. I arbetet ingår det att besvara telefonsamtal och e-post. Det kan även komma att innehålla viss typ av annat arbete som tillhör receptionsmiljön, exempelvis anmälningsupptagning, hittegods, tillståndsansökningar, delgivning mm.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant

 • Minst 1 års erfarenhet av arbete inom kundservice och administration (t.ex. kundservicemedarbetare, receptionist)

 • Använt dator som arbetsverktyg och har grundläggande kunskaper i Officepaketet

 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i såväl svenska som engelska

 • B-körkort, då behovet för arbetsort kan förändras.

 • Meriterande:

 • Är certifierad passhandläggare och har erfarenhet av att arbeta med passhandläggning inom Polismyndigheten.

 • Arbetslivserfarenhet av handläggning inom offentlig sektor

 • Erfarenhet av möta och att ta emot synpunkter från allmänheten/kunder.

 • Kassavana som av arbetsgivaren bedöms som relevant för funktionen

 • Erfarenhet av att dokumentera och sammanfatta information

 • Erfarenhet av systemen Durtvå, RES, Hittegods och RAR

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad och förtroendeingivande. Som passhandläggare har du i stort sett alltid personer som väntar på sin tur på att få hjälp. Detta ställer krav på att du har en god förmåga till att prioritera och arbeta effektivt med de utmaningar du stöter på. Som person är du lugn, inlyssnande och fullföljer dina åtaganden. Du är också väldigt noggrann och strukturerad samt förstår vikten av att arbeta metodiskt och rättssäkert. Vidare är du en god kommunikatör och kan samarbeta utifrån ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då dessa har stor betydelse för vår organisations framgång.

Kontaktpersoner

Johanna Jonasson , HR konsult
010-567 52 79
johanna.jonasson@polisen.se

Armin Paratusic, Gruppchef Falun/Avesta
072-561 54 40

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Avesta

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30/1 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg