Administratör till sektionen för Operativt stöd i polisområde Stockholm Syd

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

19 januari 2023

Ansök senast

06 februari 2023

Referensnummer

C121670/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör till Skrivcentralen, sektionen Operativt stöd med placering i Västberga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Stockholm Syd är Sveriges största polisområde och är indelat i åtta lokalpolisområden; Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Förutom lokalpolisområdena är området uppdelat i olika sektioner för BIN (brott i nära relation), grova brott/spaning, underrättelse, operativt stöd, jour/samordning samt jour/utredning. Här bor och arbetar närmare en miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

Sektionen för Operativt stöd har som uppdrag att förse utredningsverksamheten på polisområde- och lokalpolisområdesnivå med olika stöd- och specialistuppgifter inom ramen för förundersökning. Detta kan exempelvis vara beslagshantering, finansiella utredningar, förhörsutskrifter, godsspaning, multimediahantering, operativa analyser och utredningsstöd i jourmiljö.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och du kommer i första hand att vara ett praktiskt stöd till sektionschefen och de olika gruppcheferna. Du ska kunna hoppa in där du behövs och hantera både mer och mindre kvalificerade arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat: protokollskrivning, inventeringar, personalplanering, semesterplanering, beslutsskrivning, administration vid rekrytering, inköp, utbildningssamordning, administration i remissärenden, informationsutskick, konferenssamordning, hantering av inkommande handlingar och ärenden på telefon, mail och post. Viss fakturahantering och transkribering av förhörsutskrifter förekommer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Slutförd gymnasieexamen.
 • Mycket god datorvana samt erfarenhet av att arbeta i flera olika IT-system och Officepaketet.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i både svenska och engelska.
 • Minst ett års erfarenhet av att i närtid ha arbetat som administratör eller med administrativa arbetsuppgifter av arbete med chefsstöd som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Minst ett års erfarenhet av att i närtid ha arbetat med intern service.
 • B-körkort.

 • Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter inom offentlig/statlig sektor i närtid.
 • Erfarenhet av arbete med arkivering och diarieföring.
 • Erfarenhet av att ta fram och utveckla administrativa rutiner.
 • Transkribera förhör.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som trivs med flera olika kontaktytor och samtidigt kan vara självständig i dina arbetsuppgifter. Du är flexibel och kan snabbt skifta mellan olika arbetsuppgifter. Du bör vara noggrann och se vikten av att arbetsuppgifterna görs ordentligt och enligt rätt rutiner även när arbetstempot ökar. Du förväntas ta dig an nya arbetsuppgifter på ett positivt och kreativt sätt och får gärna ta egna initiativ. Då du kommer ha en stöttande funktion ställer vi höga krav på kommunikations- och serviceförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Ulrika Olofsson, HR-Konsult
ulrika.olofsson@polisen.se

Jonas Hilding, Rekryterande Chef
jonas.hilding@polisen.se

Övrig information

Placeringsort: PO Stockholm Syd, Västberga

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg