Sök
Stäng Meny

Administratörer till Eksjös reception

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Eksjö

Län

Jönköpings län

Utlyst

15 september 2023

Ansök senast

29 september 2023

Referensnummer

C155704/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu administratörer till receptionen i Eksjö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Öst omfattar Södermanland, Östergötland och Jönköpings län och här arbetar ca 2000 av våra medarbetare. Verksamheten i polisregionen är organiserad i en regional operativ enhet, en underrättelsesektion, ett regionkansli, en regional utredningsenhet samt tre polisområden. Under respektive polisområde finns tre lokalpolisområden. Nu söker vi administratörer till lokalpolisområde Höglandet med placeringsort Eksjö.

Arbetsbeskrivning

Receptionen är Polismyndighetens ansikte utåt och ofta den första kontakten för allmänheten och en viktig kontaktyta. Verksamheten är både en myndighetsutövning och en servicefunktion med tillgänglighet för såväl extern som intern service. Att tjänstgöra som administratör i reception är ett betydelsefullt arbete i att stärka förtroendet för polisverksamheten genom att ha engagemang, kvalitet och säkerhet i handläggningen av ärenden samt effektivitet.

I receptionen erbjuds ett varierat arbete med många olika arbetsuppgifter. Här möter du upp våra samhällsmedborgare med olika polisiära ärenden. Till stor del handlar det om hantering av pass och resehandlingar. Andra förekommande ärenden är hantering av hittegods, anmälningsmottagning, vapenmottagning och administration i ärendehandläggning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Pass- och nationell id-kortshantering
 • Hittegodshantering
 • Tillståndshantering
 • Förhörsutskrifter
 • Anmälningsupptagning
 • Extern- och intern service
 • Viss vapen- och ammunitionshantering
 • Besvara telefonsamtal och e-mail

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Fullständiga gymnasiebetyg eller annan behörighet som av arbetsgivaren bedöms som motsvarande.
 • Erfarenhet av servicearbete eller annat arbete som innefattat kundkontakter och administration som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • B-Körkort då du kommer bemanna reception även på andra orter

 • Meriterande för tjänsten är:
 • Erfarenhet av arbete i reception
 • God förmåga att uttrycka dig i tal på utomnordiska språk som arbetsgivaren bedömer vara relevant.
 • Erfarenhet av att arbeta i olika systemverktyg
 • Erfarenhet av anmälningsmottagning
 • Erfarenhet av systemen Durtvå, RES och Hittegods.
 • Kassavana

Vi lägger mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten där vi bland annat värdesätter att du är noggrann, serviceinriktad och flexibel liksom har en hög känsla för rättssäkerhet. Som polisens ansikte utåt är du representativ och förtroendeingivande.

Du har mycket god förmåga att skapa goda relationer med allmänheten och medarbetare och trivs både med att arbeta självständigt liksom att samarbeta med andra. Periodvis är det högt tryck i receptionen, det är därför av stor vikt att du är stresstålig och har god förmåga att hantera arbetstoppar med en fortsatt hög servicenivå och bibehållen kvalitet.

En förutsättning för att erbjudas en tillsvidareanställning är att du kan närvara vid nationella passutbildningen med godkänt resultat.

Kontaktpersoner

Cecilia Edmark, HR- konsult
cecilia.edmark@polisen.se

Linda Svensson, Gruppchef
0761-410982
linda-m.svensson@polisen.se

Fackliga företrädare

ST Region Öst st.region-ost@polisen.se Polisförbundet Region Öst Sara Walters 010-566 66 75, sara.walters@polisen.se Seko Polisen Öst Sandra Ek 010-566 54 21, seko-polisen.ost@polisen.se SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Placeringsort: Eksjö

Utbildning i RES-systemet inkl. en examination där du måste ha godkänt resultat kommer att genomföras (passlagen, passförordningen, förordningen om nationellt id-kort, FAP 530-1 samt förvaltningslagen). Utbildningen sträcker sig över sammanlagt två veckor och innehåller både teori och praktik. Utbildning kan ske på annan ort.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg