Sök
Stäng Meny

Administratörer till Joursektionen vid Polisområde Stockholm City

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

18 september 2023

Ansök senast

02 oktober 2023

Referensnummer

C155355/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 36 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxtfas som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Stockholm City omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholms stad samt Lidingö stad. Polisområdet består av två lokalpolisområden, Södermalm och Norrmalm, samt ett antal sektioner och kansli. Bland dessa ingår Grova brott, Brott i nära relation, Operativt stöd, Joursektion och områdeskansli. Polisområdet bedriver arbete inom områdena utredning och lagföring, ingripandeverksamhet samt den brottsförebyggande verksamheten främst inom ramen för sitt geografiska ansvarsområde.
Jouren i PO Stockholm City jobbar med att i ett tidigt skede möta upp och hantera Citys inflöde av brottsanmälningar, både med och utan frihetsberövade, identifiera seriebrottslighet, hantera myndighetsbeslut samt hantera handräckningsuppdrag. Arbetet bedrivs dygnet runt, årets alla timmar. Vi ansvarar för PO Citys hantering och utredning av ärenden inom Snabbare lagföring och har ett viktigt och brett uppdrag i Polisområdets utredningsverksamhet.

På jouren finns en kansligrupp som dagtid utgör stöd i många olika frågor till samtliga grupper. Till kansligruppen söker vi nu dig som vill som vill arbeta med administrativa och serviceinriktade frågor för att få vår verksamhet att bli ännu bättre. Du kommer fungera som ett stöd till våra chefer och förundersökningsledare men också till våra stationsbefäl och utredare. Arbetet innebär nära kontakt med poliser men även kontakt med andra myndigheter.


Arbetsbeskrivning

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hantera administrativa uppgifter som beställningar, fakturahantering, diarieföring, protokollskrivning och begäran till andra myndigheter.

 • Hantering av vissa lokalfrågor och personaladministration.

 • Stöd till ledningsgruppen i övriga administrativa frågor som är vanligt förekommande inom kansliverksamheten.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för denna roll ser vi att du har:

 • Fullständig gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som relevant

 • Minst ett års erfarenhet av administrativt arbete med inriktning mot service som arbetsgivaren bedömer som relevant

 • Mycket god förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska

 • Goda kunskaper i Officepaketet, och vana av att hantera dator som ett av dina dagliga arbetsredskap


 • Meriterande för denna roll är:

 • Erfarenhet av liknande administrativa uppgifter på Polismyndigheten eller annan myndighet

 • Erfarenhet av att ha jobbat med chefsstöd i en tidigare roll

 • Erfarenhet av interna och externa kontaktytor i ditt arbete


Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt och att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete. I arbetet gillar du att ta egna initiativ och är nyfiken på att självständigt lösa problem som dyker upp. Du kommer ha daglig kontakt med andra kollegor i gruppen men också gentemot andra interna och externa kontaktytor. Du vet också när det är lämpligt att be om hjälp och stöd och gillar att tillhöra en grupp och samarbeta med andra. Vi ser även att du har en kommunikativ förmåga och på ett tydligt sätt kan förmedla information i både tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Ellinor Torpare , Rekryterande chef
ellinor.torpare@polisen.se

Martin Axelsson, HR-konsult
martin-m.axelsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SEKO Polisen och Saco-s, Fackliga företrädare
nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Veckoplanering 40 timmar/vecka
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Kontaktuppgifter till rekryterande chef: Ellinor Torpare, ellinor.torpare@polisen.se
Ansvarig HR-konsult Martin Axelsson

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2:a oktober 2023. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg