Administratörer till receptioner i polisområde Älvsborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

06 maj 2022

Ansök senast

20 maj 2022

Referensnummer

C80702/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker personal inom passhandläggning och reception till polisområde Älvsborg (Alingsås, Borås, Kinna och Ulricehamn). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.


PO Älvsborg
Polisområde Älvsborg omfattar 10 kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli. Cirka 440 medarbetare arbetar inom PO Älvsborg.

Polismyndigheten söker nu flera personer som ska arbeta med passhandläggning och reception i PO Älvsborg. Tjänstgöring på samtliga orter inom PO Älvsborg (Alingsås, Borås, Kinna och Ulricehamn) kan förekomma när verksamheten så kräver. Arbetet sker både på dag- och kvällstid men även tjänstgöring på helger kan förekomma.Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du verkar både som administratör i Polismyndighetens reception och som passhandläggare. Ditt huvudsakliga ansvarsområde och arbetsuppgift blir att handlägga ansökningar om pass och nationellt ID-kort men du kan också få arbeta med övriga arbetsuppgifter som är förekommande i en polisreception.

Arbetet som passhandläggare sker i direkt kontakt med besökare som uppsöker polisen för att ansöka om pass, nationellt ID-kort samt för att hämta ut resehandlingar. Som passhandläggare är du representant för myndigheten och handlägger i enlighet med gällande lagar och förordningar som t.ex. Passlagen, Passförordningen, Förordningen om nationellt ID-kort samt Förvaltningslagen.

I arbetet som administratör i receptionen kan olika arbetsuppgifter förekomma som t.ex. hantera hittegods, delgivningar, utlämning av beslag och allmänna handlingar, diarieföring, anmälningsupptagning, lämna ut blanketter samt besvara allmänhetens frågor. I arbetsuppgifterna ingår även att besvara telefonsamtal och e-post.

Du blir myndighetens ansikte utåt och kan vara besökarens första kontakt med polisen. Du kommer möta människor som har råkat ut för svåra händelser. Våra besökare ska känna sig trygga och väl omhändertagna i kontakten med oss. Du ska kunna informera och vägleda och ge råd på ett enkelt och begripligt sätt. Varje kund ska bemötas objektivt utifrån sitt ärende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller följande krav:
  • avslutad och godkänd gymnasieutbildning
  • erfarenhet av arbete som innefattar bemötande av människor som t ex reception, kundtjänst, butik eller inom vården
  • god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • erfarenhet i närtid av att handlägga ansökan om pass och nationellt ID-kort
  • erfarenhet i närtid av att arbeta inom en polisreception (med t ex anmälningsupptagning, hittegods, beslag, delgivningar)
  • tidigare erfarenhet av att arbeta inom polismyndigheten eller annan statlig verksamhet
  • ytterligare goda språkkunskaper utöver svenska och engelska, gärna utomnordiskt språk


Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel och har förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten. Polisen ska spegla samhället och ta tillvara på den kompetens som mångfald tillför.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.Kontaktpersoner

Malin Perciwall Lignell, Tf gruppchef i Alingsås
nås via Polisens växel 11414

Susanne Holmberg, Gruppchef i Borås
nås via Polisens växel 11414

Malin Kronander, Gruppchef i Kinna
nås via Polisens växel 11414

Malin Kannius , Gruppchef i Ulricehamn
nås via Polisens växel 11414

Jeanette Bohlin, HR-konsult
jeanette.bohlin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Alingsås, Borås, Kinna och Ulricehamn.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin via mejl jeanette.bohlin@polisen.se. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin. Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader. Anställningen inleds med en två veckor lång obligatoriska nationell intern utbildning där du måste bli godkänd och certifierad.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg