Sök
Stäng Meny

Analytiker/verksamhetscontroller till ekonomiavdelningen i Stockholm

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 februari 2024

Ansök senast

04 mars 2024

Referensnummer

C177613/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Enheten för verksamhetsstyrning och analys har i uppdrag att utforma och driva Polismyndighetens strategiska styrning och uppföljning som fastställer vilka resultat och effekter myndigheten ska uppnå. I uppdraget ingår bland annat att löpande följa upp och analysera verksamhetsresultat och leda arbetet med myndighetens årsredovisning. Enheten ansvarar även för att utveckla och förvalta Polismyndighetens styrmodell och verksamhetsplan inklusive processen för intern styrning och kontroll samt myndighetens miljöledning.

Enheten för verksamhetsstyrning och analys har ett teambaserat arbetssätt och består av drygt tjugo medarbetare som är placerade i Stockholm.
Enheten är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning. Vill du veta mer? Läs mer om ekonomiavdelningen här:
polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/var-verksamhet/jobb-ekonomiavdelningen/

Arbetsbeskrivning

I rollen som analytiker/verksamhetscontroller hos oss kommer ditt fokus att vara att arbeta med den strategiska verksamhetsuppföljningen. Du kommer att arbeta med olika typer av resultatinformation och följa måluppfyllelse och effekter. I arbetet ingår att bearbeta, analysera och leverera statistik och annan resultatinformation både internt och externt samt presentera uppföljning och analyser i olika sammanhang. Arbetet sker i nära samarbete med såväl kollegor på ekonomiavdelningen som med chefer och medarbetare i andra delar av myndigheten.
Vi har stort utvecklingsfokus och du behöver ha vilja och förmåga att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk utbildning som myndigheten bedömer som relevant
  • Några års erfarenhet av arbete med resultatuppföljning och analys inom staten eller annan offentlig verksamhet
  • Avancerade kunskaper i Excel
  • Grundläggande kunskaper i statistiska metoder
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

  • Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av Power Query, VBA och DAX
  • Erfarenhet av arbete som statistiker/analytiker eller utredare
  • Erfarenhet av arbete på strategisk nivå
  • Erfarenhet av arbete inom rättsväsendet

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du är analytisk, strategisk och har en mycket god förmåga att driva utvecklingsarbete. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga, då du i dialog med verksamheten bland annat ska kunna förklara verksamhetsresultaten och kopplingar till den strategiska styrningen. Du har god samarbetsförmåga, ser din del i helheten och agerar professionellt. Du arbetar självständigt och har förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Vi värdesätter din vilja och förmåga att ta till dig och utveckla digitala verktyg.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Alfredh Öhrnberg, HR-konsult
alfredh.ohrnberg@polisen.se

Ulrika Larsson , Rekryterande chef
073-047 21 36

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10 SACO, nås via Polisens växel 114 14 SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27 ST, nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker/verksamhetscontroller

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg