Arbetsmiljöspecialist till HR-avdelningen

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

26 april 2022

Ansök senast

17 maj 2022

Referensnummer

C85839/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en arbetsmiljöspecialist till HR-avdelningens nationella samt strategiska grupp för arbetsmiljö och hälsa. Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill arbeta på en strategisk nivå i en mångfacetterad verksamhet? Hos oss bidrar ditt arbete till en bättre arbetsmiljö för hela polisverksamheten, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens kort- och långsiktiga mål. Du kommer att vara placerad i vår nationella grupp Arbetsmiljö och hälsa som stöttar verksamheten på strategisk nivå.

Gruppen arbetar med myndighetsövergripande arbetsmiljöfrågor samt utgör kanslifunktion för myndighetens nationella skyddskommitté. Sedan några år tillbaka har myndigheten en beslutad arbetsmiljöstrategi med en hälsofrämjande inriktning. Med utgångspunkt i strategin tillgodoser arbetsmiljögruppen i nära samarbete med övriga HR-avdelningen behovet av strategisk utveckling, styrning och stöd inom arbetsmiljöområdet i ett nationellt perspektiv.

Gruppen består av tolv engagerade medarbetare med varierande erfarenheter samt en mix av poliser och civilanställda. Majoriteten av gruppen sitter i Stockholm, men för denna tjänst kan placeringsort även vara någon av våra andra huvudorter (Stockholm, Linköping, Göteborg, Malmö, Umeå).
Det finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan när verksamheten tillåter.

Arbetsbeskrivning

I rollen som arbetsmiljöspecialist kommer du att arbeta med omvärldsbevakning, exempelvis ta del av nya forskningsrapporter inom området samt samverka med skyddsombud, företagshälsovård och verksamhetsföreträdare som processägare. Du är vidare involverad i presentation och representation, uppföljning och analys samt utveckling av processer och prioriterade verksamhetsområden inom arbetsmiljöområdet.

Du kommer även att utgöra ett stöd till verksamheten i frågeställningar vid behov av specialistkompetens. I arbetet ingår att bereda underlag för beslut och styrdokument på strategisk nivå samt beredning av interna samråd, delningar och remisser.

Gruppen arbetar inom sex huvudområden, där du i din roll som generalist stöttar inom samtliga. Det rör bland annat rehab/arbetsanpassning, hot och våld samt tillbud/arbetsskador med tillhörande statistikrapportering.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom för området relevant inriktning
  • Flerårig aktuell erfarenhet av arbete med strategiskt och praktiskt arbetsmiljöarbete
  • Erfarenhet av att planera och leda arbetsgrupper inom arbetsmiljöområdet
  • Erfarenhet av samverkan i arbetsgivarrollen
  • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift

  • Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och/ eller stor och komplex organisation
  • Erfarenhet av att utarbeta beslutsunderlag och styrdokument
  • Vana att verka i strategiska ledningsforum

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som arbetsmiljöspecialist bör du vara trygg och väl förankrad i din yrkesroll. Du har god strategisk och analytisk förmåga och kan omsätta nationella HR-strategier i verksamheten. Du har förmåga att peka ut riktning, motivera samt skapa förutsättningar för utvecklingsinsatser.

Du är drivande samt resultatinriktad och tillämpar ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att planera och driva flera arbetsuppgifter parallellt. Vi värdesätter din förmåga att prioritera i vardagen.

Då du har en rådgivande roll med flera kontaktytor, såväl internt som externt, ser vi att du tillämpar ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Linnéa Nilsson, HR-Konsult
linnea-e.nilsson@polisen.se

Max Lutteman, Tf chef för Arbetsmiljö och Hälsa
0727-137430

Patrik Kalmkind, Gruppchef
patrik.kalmkind@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14
114 14

Övrig information

Arbetsort: Företrädesvis någon av våra huvudorter - Stockholm, Linköping, Göteborg, Malmö, Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid
Funktion: HR-Specialist arbetsmiljö och hälsa

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg